Proprietarii spațiilor hoteliere de pe litoral și din zonele montane deopotrivă trebuie să aibă mentalitatea unui antreprenor de succes, însă au nevoie de o trăsătură specială de caracter prin care să trateze clienții, colaboratorii și partenerii cu egală ospitalitate și înțelegere.

Printre principalele caracteristici ale unui antreprenor de afaceri hoteliere se află dorința de a servi, nevoia de a încânta oaspeții, tenacitatea, dorința de muncă și dedicația.

Descoperă care sunt toate avantajele unei afaceri în domeniul hotelier, indiferent de sezonul estival sau de locația spațiilor de cazare!

Alegi inteligent locația

Unul dintre principalii factori atunci când vrei să lucrezi drept antreprenor în domeniul hotelier este să alegi inteligent locația. De exemplu, hotelurile Mera au o poziționare incredibilă la malul Mării Negre, de pe litoralul sudic al României, ceea ce avantajează foarte mult business-ul datorită clienților care rezervă toate camerele hotelurilor în fiecare sezon estival!

Totuși, ținte minte că pentru început va trebui să îți câștigi notorietatea și popularitatea în fața celorlalte lanțuri hoteliere, așa că o zonă în care există un singur competitor puternic, chiar dacă este poziționat într-o stațiune frecvent populată, s-ar putea să îți scadă șansele de reușită.

Vei aduna experiență în domeniu

Nimeni nu s-a născut învățat, însă te vei bucura de toate avantajele unei afaceri în domeniul hotelier deoarece vei acumula foarte multe informații și experiență de lucru cu oamenii. Înainte de a fi antreprenor, lucrează pentru o perioadă în domeniul serviciilor, astfel încât să descoperi cum să lucrezi cu clienții, fie aceștia îngăduitori sau problematici.

Unul dintre cele mai mari avantaje atunci când lucrezi în servicii este că vei ști cum să răspunzi la problemele ce pot apărea, găsind cele mai bune soluții. Totodată, poți alege să participi la cursuri de specialitate din domeniul serviciilor, turismului sau ariei hoteliere.

Îți poți alege nișa de activitate și categoriile de clienții

O afacere în domeniul hotelier nu se rezumă doar la oferirea de servicii în cadrul unui hotel, ci acesta poate fi înlocuit cu pensiuni, case de vacanță, cabane, moteluri, hotele, complexe turistice etc.

De aceea este foarte important să te gândești care este publicul pe care vrei să-l atragi pentru activitatea ta: cupluri, familii cu copii, grupuri de prieteni, seniori, astfel încât să te bucuri de un business foarte bine manageriat. În funcție de deciziile tale, vei avea nevoie de o anumită structură a clădirii, dar și de facilități diversificate, versatile și aparte.

Vei lucra cu oameni din domenii variate

Orice domeniu de afaceri este dificil la început, mai ales când sursele de finanțare nu sunt întotdeauna de partea ta. Așadar, vei avea nevoie de investitori care să te ajute să construiești sau să renovezi clădirea și să modernizezi viitorul complex hotelier.

Alături de echipa de investitori, vei avea nevoie de persoane din domenii variate și cu expertiză, precum arhitecți, designeri interiori și exteriori, personal din domeniul turismului, gastronomiei, geografiei sau din alte nișe necesare pentru activitățile tale, lucru care îți va permite să cunoști multe persoane cu experiență și dornice să ajute.

Vei învăța să creezi un business plan

Planul de afaceri în domeniul hotelier te va ajuta să organizezi foarte bine toate obiectivele ce trebuie îndeplinite, împreună cu alte informații importante de care ai nevoie pentru a înțelege în detaliu cursul proiectului.

Alături de o analiză SWOT (Strengths/ Puncte tari, Weaknesses/ Puncte slabe, Opportunities/ Oportunități, Threats/ Amenințări), planul business pentru afacerea din domeniul hotelier ar trebui să cuprindă și subcapitole despre:

  • Clienții hotelului: publicul țintă,
  • Furnizorii hotelului: cine sunt, care este activitatea lor etc.,
  • Concurența: care sunt principalele hoteluri rivale cu business-ul tău și cum poți face să atragi mai mulți clienți decât celelalte afaceri din zona geografică și din domeniul tău de activitate,
  • Promovarea: este extrem de importantă și ar trebui să se realizeze atât în mediul online: platformă business, blog și social media, dar și off-site prin împărțirea de fluturași sau prin apariția în cataloagele de turism.

O afacere în domeniul hotelier poate aduce numeroase avantaje tuturor antreprenorilor. Deși este o nișă care necesită foarte multă răbdare și determinare, rezultatele și beneficiile rodului muncii sunt pe măsură!

Sursă foto: https://unsplash.com/photos/_pPHgeHz1uk

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri