Grecia se pregătește pentru deschiderea sezonului turistic și relaxează restricțiile. Statul elen renunță la obligativitatea impusă celor cu certificat verde de a mai prezenta încă un test COVID. Noile reguli intră în vigoare pe 7 februarie și vor fi valabile până la 21 februarie, urmând să fie reanalizate.

Noile reguli din Grecia propun ca toți turiștii cu certificat verde, indiferent de țara de origine, să nu mai prezinte un test COVID negativ, efectuat cu 48 sau 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul țării, scrie Keep Talking Greece.

Până acum, călătorii, inclusiv copiii de peste 5 ani, trebuiau să prezinte un test rapid antigen făcut cu 24 de ore înainte de călătorie sau un test PCR nu mai vechi de 72 de ore pentru a intra în Grecia.

În continuarea, completarea PLF-ului este obligatorie pentru toții turiștii. Dovada completării PLF-ului este trimisă automat pe emailul turistului cu pricina.

În aeroporturi se fac teste aleatorii, iar dacă rezultatul testului este pozitiv, călătorii trebuie să stea în carantină timp de cinci zile într- o locuință temporară indicată de autorități. Perioada de carantină începe oficial din a doua zi a diagnosticării.

După cele cinci zile de carantină, dacă nu sunt simptome sau dacă cele existente s-au îmbunătățit, carantina încetează. În caz contrar, carantina se prelungește.

Masca este încă obligatorie, mai exact cele de tip FFP 2 sau chirurgicale. Sunt admise și cele din material textil, dar să fie dublate de încă o mască.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri