Ministrul intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului, Turismului si al Profesiilor Liberale, Ovidiu Silaghi, a anuntat, joi, la Mamaia ca de minivacanta de 1 Mai pe litoralul romanesc vor fi prezenti cel putin zece mii de turisti.

Ovidiu Silaghi s-a intalnit cu autoritatile locale de pe litoral si cu specialisti in domeniul turismului din aceasta zona. El a anuntat ca numai in statiunea Mamaia gradul de ocupare va fi de 65%, potrivit NewsIn. Vorbind despre tarifele de pe litoralul bulgaresc a spus ca acestea sunt mai ridicate decat cele de pe litoralul romanesc, avantajul bulgarilor fiind ca acolo se aplica sistemul "all-inclusive", care la noi nu functioneaza.

Ovidiu Silaghi a mai spus ca a primit asigurari de a reprezentantii Primariei Constanta ca Planul Urbanistic Zonal al plajei Mamaia, respins la ultima sedinta a Consiliului Local Muncipal, va fi aprobat si in acest fel operatorii de plaja vor putea amplasa dotarile corespunzatoare. Este vorba de dusuri, cabine de schimb, umbrele, sezlonguri si chiar beach-baruri. Silaghi a respins ideea ca schimbarea deciziei primariei de a aproba peste noapte PUZ pentru Mamaia ar fi o decizie politica.

Ministrul Ovidiu Silaghi l-a prezentat si pe Nicolae Buzdun, fost subsecretar de stat la Ministerul Economiei si Comertului, care incepand de joi ocupa functia de consilier personal al ministrului pe probleme in turismul de pe litoral. Nicolae Buzdun a tinut sa precizeze ca in probleme de turism Romania are cea mai scazuta fiscalitate din Europa si ca de vina pentru punerea tarifelor de cazare sunt hotelierii, proprietari ai unitatilor de cazare.

El sustine, insa, ca tarifele de pe litoralul romanesc sunt mai scazute decat cele de pe litoralul bulgaresc. in legatura cu programul functionarii unitatilor de cazare de pe litoral, consilierul personal al lui Ovidiu Silaghi a precizat ca exista o lege care da dreptul autoritatilor locale sa emita certificate de oportunitate, prin care sa stabileasca perioada de functionare asta insemnand ca hotelurile pot fi deschise de exemplu intre 1 mai si 15 septembrie. El a mai subliniat ca daca hotelurile se deschid toate la 1 Mai ar avea de pierdut in primul an, dar ulterior s-ar redresa si ar avea numai de castigat.

La randul lui, Dragos Raducanu, secretar al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, a declarat ca in statiunile de pe litoral vor fi deschise hoteluri de la Mamaia la Mangalia a caror capacitate totala este de 14.500 de locuri. Vizita ministrului Ovidiu Silaghi, care este insotit de presedintele ANT, Monica Barbuletiu, continua si vineri pe litoral, cand delegatia va vizita statiunile din sudul litoralului si va avea loc o intalnire cu operatorii de plaja.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri