Companiile low-cost de pe Aeroportul Baneasa, care vor opera pe Otopeni in intervalul mai-iulie, pe perioada lucrarilor de intretinere la pista din Baneasa, sustin ca nu vor scumpi biletele de avion,desi taxele pe care le vor plati sunt mai mari.
Cele mai multe companii si-au justificat decizia prin faptul ca este vorba de o perioada scurta de timp care nu le va afecta activitatea, potrivit NewsIn. Directorul general al Aeroportului International Bucuresti Baneasa "Aurel Vlaicu" (BBAV), stefan Mladin, a declarat ca aeropotul din Baneasa va fi inchis in perioada 10 mai- 31 iulie. "in aceasta perioada se vor face lucrari pentru repararea unei portiuni din pista, mai exact centrul acesteia, iar companiile low-cost vor opera pe aeroportul din Otopeni. Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 20 de milioane euro", a mai spus Mladin.

Reprezentantii Aeroportului Otopeni au anuntat ca operatorii low-cost vor plati aceleasi taxe si vor beneficia de aceleasi servicii ca si ceilalti operatori de pe Henri Coanda. "Taxele vor fi mai mari decat cele de la Baneasa, insa companiile low-cost care se vor muta la Otopeni vor plati aceleasi taxe si vor beneficia de aceleasi servicii", a explicat directorul Departamentului de Relatii Externe al Aeroportului International "Henri Coanda", Valentin Iordache.

Pe Aeroportul din Baneasa opereaza opt companii aerine low-cost Blue Air, My Air, Wizz Air, Sky Europe, Alpi Eagles, Wind Jet, Meridiana si Germanwings. Directorul de comunicare Wizz Air, Natasa Kázmér, a confirmat faptul ca nu vor fi majorate preturile biletelor de avion. "Clientii nostri nu vor fi afectati de o crestere a preturilor ca urmare a acestei mutari temporare. Suntem preocupati de faptul ca am fost anuntati foarte tarziu de aceste lucrari si, de asemenea, de faptul ca lucrarile se desfasoara intr-o perioada de varf, respectiv inceputul verii. Nu putem decat sa speram ca aeroportul si autoritatile vor depune eforturi maxime pentru ca lucrarile sa dureze cat mai putin timp posibil si pentru ca pasagerii sa beneficieze de servicii bune la sol", a declarat directorul Wizz Air.

Aceeasi politica va fi abordata si de companiile aeriane My Air si Germanwings, operatorii aratandu-si disponibilitatea de a nu majora preturile la bilete de avion. "in perioada inchiderii aeroportului Baneasa, Germanwings va opera pe Otopeni, astfel incat clientii companiei nu vor suferi nici un inconvenient. Acest aeroport are legaturi foarte bune cu orasul si este situat la numai 16 km de centrul Bucurestiului. Preturile biletelor vor ramane neschimbate, astfel ca pentru aceasta perioada clientii Germanwings se vor putea bucura de aceeasi calitate la preturi la fel de mici", a declarat pentru NewsIn, PR Manager Germanwings, Andreas Engel.

"Nu vor fi modificate preturile, cu atat mai mult cu cat noi avem rezervate bilete pana in luna octombrie. Nu stim exact cum va afecta aceasta mutare, iar daca vor interveni modificari vom fi anuntati de reprezentantii companiei, noi avand sediul in Italia", a explicat directorul pentru Romania al companiei My Air, Alina Rus.

La randul sau, directorul de marketing al companiei Blue Air, Florentina Ivan, a declarat ca mutarea pe aeroportul din Baneasa nu va afecta clientii. "Nu vom mari preturile la bilete, fiind vorba de o mutare pe termen scurt. in aceste conditii ne putem permite sa mentinem aceleasi preturi, chiar daca exista o diferenta de taxe intre Otopeni si Baneasa", a explicat directorul marketing de la Blue Air.

Numarul punctelor de control de la Otopeni va fi suplimentat


Tot in aceasta perioada, numarul punctelor de control si al ghiseelor check-in va fi suplimentat, iar capacitatea de procesare a fluxurilor pasageri de pe aeroportul Otopeni va fi marita.

"Speram ca nu vor fi probleme si ca publicul nu va suferi din cauza aglomeratiei, mai ales ca aceasta este o perioada de varf. Noi suntem pregatiti sa facem fata situatiei. Am luat deja o serie de masuri si am discutat deja cu toti opratorii low-cost care se vor muta de la Baneasa la Otopeni despre programul de zbor", a declarat directorul Departamentului de Relatii Externe al Aeroportului International "Henri Coanda", Valentin Iordache.

Potrivit acestuia, vor fi infiintate noi puncte de control in Aeroportul Otopeni, precum si noi ghisee check-in pentru companiile low-cost, care vor opera in perioada mai-iulie pe Henri Coanda. in plus, au fost stabilite noile programele de zbor ale companiilor low-cost.

"S-a rezolvat si problema locurilor de parcare pentru aeronave, iar capacitatea pistei este suficienta pentru a face fata solicitarilor. Totodata, vom mari capacitatea de procesare a fluxurilor de pasageri, cu precadere a celui de plecari. in ceea ce priveste parcarea auto, cele mai multe locuri vor fi disponibile pentru calatori. Pana acum o parte din locurile de parcare era rezervata angajatilor din aeroport si de la companiilor aeriene, insa in perioada in care aeroportul Baneasa va fi inchis, majoritatea locurilor vor fi dispobile pentru public", a conchis Iordache.

Aeroportul Baneasa va fi inchis in perioada 10 mai-31 iulie pentru reparatii de intretinere a pistei, valoarea investitiilor fiind de aproape 20 milioane euro. in aceasta perioada, companiile low-cost de la Baneasa vor opera pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri