Guvernul din Ţările de Jos a anunţat anularea, începând din 23 martie, a celor mai multe dintre ultimele restricţii anti-COVID-19 aflate încă în vigoare în această ţară, inclusiv a obligativităţii privind purtarea măştii sanitare în mijloacele de transport în comun şi a testării participanţilor înaintea unor evenimente.

Creşterea numărului de infectări a încetinit, iar ratele de spitalizare rămân la niveluri scăzute în Ţările de Jos, unde autorităţile sanitare au înregistrat 7,2 milioane de teste pozitive de la începutul pandemiei de COVID-19, scrie Agerpres.ro.

"Există un anumit număr de măsuri care vor fi relaxate începând de miercurea viitoare", a declarat ministrul olandez al Sănătăţii, Ernst Kuipers, într-o conferinţă de presă.

Printre măsurile care vor fi anulate se află cele privind "purtarea măştii sanitare în mijloacele de transport în comun, testarea la intrare pentru evenimentele cu peste 500 de participanţi în spaţii închise şi utilizarea paşaportului sanitar la intrarea în Ţările de Jos", a subliniat ministrul olandez.

Guvernul olandez a anulat, de asemenea, recomandarea privind privilegierea regimului de telemuncă.

Ce recomandări rămân totuși în vigoare

Autorităţile de la Haga vor continua totuşi să promoveze o serie de recomandări non-obligatorii.

"Ceea ce va rămâne în vigoare, şi acest aspect este extrem de important, sunt recomandările pentru a frâna propagarea virusului", precum spălarea frecventă a mâinilor şi respectarea unei distanţări sociale în măsura în care acest lucru este posibil, a precizat ministrul Kuipers.

Recomandarea de testare în caz de simptome şi de plasare în carantină pentru cinci zile a fost de asemenea menţinută.

"Coronavirusul nu a dispărut. Oamenii vor continua să se îmbolnăvească", a adăugat Ernst Kuipers.

"Din fericire, vaccinarea funcţionează bine", varianta Omicron produce forme mai uşoare de boală şi consecinţele unui nou val de infectări sunt de acum înainte mai puţin grave decât cele din 2020 şi 2021, a subliniat ministrul olandez.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri