Santorini este cunoscută ca fiind una dintre cele mai scumpe insule ale Greciei, unde luxul elen e la el acasă. Cu toate acestea, cu puțin noroc puteți găsi hoteluri la prețuri decente, pentru o vacanță apropiată de un buget mediu.

Așa cum menționam la început, puține hoteluri din Santorini sunt ieftine, însă ele există. O variantă în acest sens este dată de unitățile de cazare cotate cu trei stele, dotate cu utilitățile de bază, iar luxul nu este principala caracteristică, scrie Greek Reporter.

Chiar și în plin sezon estival, aceste hoteluri rămân la prețuri acceptabile, o noapte de cazare costând mai puțin de 100 de euro.

În plus, multe dintre ele sunt dotate cu piscină și sunt plasate în locuri cu adevărat minunate și centrale, ceea ce înseamnă că nu trebuie să cheltuiți mult nici pe transport.

Reguli de bază pentru găsirea unor hoteluri la prețuri accesibile în Santorini

  • Unul dintre cele mai importante aspecte care influențează prețul unui hotel este perioada în care faceți rezervarea. Dacă alegeți perioada iulie-august, veți găsi prețuri colosale.

Turiștii care își doresc să viziteze Santorini, dar nu au suficienți bani, trebuie să evite lunile de vară. Grecia are vreme bună în mai sau septembrie, iar costurile sunt cu mult mai reduse.

  • Un alt aspect important pentru o vacanță ieftină este alegerea locației. Caldera, spre exemplu, este una dintre cele mai scumpe regiuni din Santorini. Și centrul din Oia este una dintre zonele cunoscute pentru prețuri ridicate.

Însă hotelurile din apropierea capitalei Fira sunt mult mai accesibile, la fel ca unitățile de cazare din afara zonelor renumite din Santorini.

O regiune unde puteți găsi cazare la prețuri mai mici este plaja Kamari. Faimoasă pentru nisipul său negru, plaja deține câteva hoteluri unde puteți rezerva la costuri minime.

Sursa Foto: Pixabay.com

În plus, tot la capitolul cazare, dacă sunteți interesați să vizitați insula cu un buget mic și nu căutați luxul, Santorini mai vine cu câteva opțiuni. Una dintre ele este dată de pensiuni, unde cazarea este ”la comun”. Astfel, turiștii pot sta în camere comune de patru până la douăsprezece persoane. Există și camere private, dar acestea sunt mai scumpe. Aici prețurile nu depășesc, în general, pragul de 50 de euro.

Tot în aceste pensiuni, băile sunt la comun și nu există menajere. Chiar și așa, pensiunile din Santorini sunt recunoscute pentru gradul lor ridicat de curățenie.

Nu în ultimul rând, o modalitate prin care puteți vizita insula și mai ieftin este campingul. Nici măcar nu trebuie să veniți cu cortul de acasă, deoarece pe insulă sunt foarte multe spații special amenajate, unde puteți înopta. Iar prețurile nu depășesc 30 de euro pe noapte. Mai mult decât atât, taberele organizate oferă acces la băi și restaurante.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Santorini este o insulă formată din două orașe mari, Oia și Fira. Oia este cel mai luxos oraș, unde turiștii au acces la fine dining și cumpărături de la branduri renumite. Fira, pe de altă parte, este cunoscută pentru viața de noapte activă și pentru multitudinea de magazine. Totodată, Santorini este faimos pentru vulcanul Thera, unde turiștii pot vizita satele din jur și pot admira priveliștea surprinzătoare, compusă din roci vulcanice colorate.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri