Cresterea traficului aerian international s-a accelerat in primul trimestru din 2007 si a fost de 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dupa o crestere anuala de aproape 6% in 2006 fata de 2005, a aratat Asociatia Internationala pentru Transportul Aerian (IATA), potrivit NewsIn.

Ritmul de crestere a atins 7,8% in martie, dupa 6,8% in februarie si 6,1% in ianuarie, in raportul cu lunile echivalente din 2006. Acest progres se datoreaza "invigorarii principalelor economii", a mai informat IATA, care grupeaza aproximativ 260 de companii aeriene internationale, intr-un comunicat lunar referitor la evolutia traficului.

Statisticile confirma previziunile IATA, care indicau o revenire la profit a companiilor aeriene in 2007, dupa sase ani de pierderi si un deficit cumulat de 40 de miliarde de dolari. IATA a reevaluat previziunile financiare la inceputul lui aprilie si mizeaza, in prezent, pe un profit cumulat de 3,8 miliarde de dolari in 2007.

"Oamenii vor sa calatoreasca si fac acest lucru intr-un numar record", stimulati de situatia economica "atat in scop de afaceri, cat si pentru relaxare", a declarat directorul general al IATA, Giovanni Bisignani, citat de AFP.IATA a mai aratat ca transporturile de marfuri pe cale aeriana au crescu cu doar 2,7% in primele trei luni din 2007, in raport cu primul trimestru din 2006, mai scrie AFP.

"In acest sector, concurenta din partea altor mijloace de transport, mai ales maritim, mentine, in prezent, cresterea sub previziunile noastre de 5,5% la nivel anual", se mai precizeaza in comunicatul IATA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Numarul calatoriilor cu avionul s-ar putea dubla pana in 2037