EasyJet, companie aeriană low-cost, a anulat peste 200 de zboruri în weekend și alte aproximativ 60 pentru ziua de 4 aprilie, din cauza infectărilor COVID în rândul personalului.

Compania a precizat că reinfectarea personalului a dat bătăi de cap orarului de zbor și, deși, a chemat la lucru personalul de rezervă, a fost nevoită să facă anulări suplimentare, scrie Sky News.

„Noul val de infectări care a început să afecteze Europa a impactat și compania noastră. Am fost nevoiți să anulăm zborurile din cauza lipsei resursei umane”, a adăugat purtătorul de cuvânt al EasyJet.

Anulările au loc după ce haosul călătoriilor a lovit unele dintre cele mai mari aeroporturi din Marea Britanie în weekend, pasagerii rămânând blocați la check in pe aeroporturile Heathrow și Manchester.

Și British Airways s-a confruntat cu o situație similară, fiind nevoită să anuleze o serie de zboruri din cauza personlului infectat cu COVID.

”Suntem înaintea sărbătorilor pascale, când oamenii fac rezervări. Astfel de situații pot afecta serios veniturile companiilor aeriene care începeau să își revină după valurile anterioare de infecții”, a spus Russ Mould, director al unui fond de investiții.

Tot el este cel care avertizează și asupra prețului ridicat al petrolului, necesar desfășurării zborurilor, care poate amplifica o criză a anulării curselor aeriene.

Și România a renunțat la toate regulile de protecție împotriva COVID, inclusiv purtarea măștii la interior fiind la statutul de recomandare. Până în prezent, deși a fost observată o ușoară creștere a numărului de cazuri, companiile din țara noastră nu au raportat o intensificare a infectărilor în rândul angajaților.

Sursa foto: EasyJet/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri