Numarul total de turisti a crescut datorita celor care s-au hotarat in ultima clipa sa plece la mare, pe cont propriu, potrivit sursei citate. Aproape jumatate dintre turisti (10.000) au fost in Mamaia, statiune in care a trebuit suplimentat numarul de locuri pentru a face fata fluxului de persoane, a spus Badulescu. "Din fericire, este primul an, dupa foarte multi, care incepe cu bine din punct de vedere al turismului. Cel putin in ulimele doua sezoane turismul a fost extrem de slab", a declarat purtatorul de cuvant.

In opinia purtatorului de cuvant al ANAT, unul din motivele pentru care romanii au mers in numar mare pe litoral, in acest an, este si acela ca hotelierii au paracticat tarife mai mici decat cei din Bulgaria. "Diferenta nu a fost mare, de 4-5 euro, dar a contat si acest lucru", a incheiat Badulescu. Potrivit datelor oferite de ANAT, in Bulgaria si-au petrecut vacanta de 1 Mai aproximativ 10.000 de romani. "Am vazut ca bulgarii au declarat ca 17.000 de romani au intrat in Bulgaira in aceste zile, insa o parte dintre acestia au mers in vacanta in Grecia", a adaugat Badulescu.

Si ministrul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, a declarat ca numarul turistilor care au ales sa isi petreaca vacanta de 1 Mai la mare a depasit asteptarile. "Sincer sa fiu, este mult mai bine decat ma asteptam, mai ales ca miercurea trecuta mai erau destule probleme, deoarece hotelierii, proprietarii plajelor si autoritatile locale nu au reusit sa se inteleaga. Dar, pana la urma, au reusit sa ajunga la un numitor comun", a spus Silaghi.

Fata de anul trecut, in 2007 numarul turistilor pe litoral a crescut de aproape patru ori. "Este evident faptul ca 2007 este un an mult mai bun pentru turism. Anul trecut nu au fost mai mult de 5000 de oameni pe litoral, asta si din cauza ploilor si a inundatiilor", a spus Badulescu.

Citeste si:

Si ziua libera in plus oferita de Guvern a contribuit la sporirea numarului turistilor pe litoral. ANAT estima ca acesta va creste, cu aproximativ 15%.

Pe langa cei 25.000 de romani care au ales litoralul, alti circa 5.000 de romani si-au petrecut vacanta la munte si in pensiunile agro-turistice, in timp ce numarul celor care au ales sa mearga in strainatate este estimat in jurul a 17.000. Din datele oferite de ANAT, cei mai multi turisti romani sunt in Bulgaria (10.000), Grecia (6.000) si Turcia, pentru care au optat aproape 1000 de turisri romani.