Ministrul grec al Sănătății, Thanos Plevris, a anunțat că certificatele de vaccinare și recuperare împotriva Covid-19 nu vor mai fi necesare de la 1 mai, ca parte a eforturilor guvernului de a reduce restricțiile legate de pandemie după Paștele grecesc și înainte de vară.

Plevris a subliniat însă că măsura este temporară.

„Condițiile ne permit să trecem la suspendarea măsurilor de la 1 mai. Valabilitatea certificatelor de vaccinare și recuperare este suspendată, nu desființată; Protocoalele de sănătate pentru activitățile turistice sunt simplificate, precum și testarea controalelor asupra cetățenilor pentru admiterea în diferite locații. Măsurile vor fi revizuite din nou în septembrie”, a declarat Plevris, citat de news.gtp.gr.

Ministrul grec al Sănătății a declarat că o decizie privind o posibilă a patra doză (a doua doză de rapel) pentru populația generală va fi luată la nivel european în această lună, pe baza evaluării experților în sănătate.

El a adăugat că săptămâna aceasta, o decizie guvernamentală va pune capăt oficial amenzilor lunare pentru persoanele de 60 de ani nevaccinate implementate la începutul anului.

Între timp, secretarul general al Ministerului Sănătății, Marios Themistocleous, a adăugat că Plevris va prezenta în zilele următoare o foaie de parcurs completă de măsuri și acțiuni până la toamnă.

„Avansăm într-o vară fără certificate”, a spus Themistocleous, subliniind că măsura se aplică atât celor vaccinați, cât și celor nevaccinați.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri