Locurile de cazare in pensiunile agro-turistice au fost deja rezervate in proportie de 40%, pentru perioada iunie - iulie, printre turisti fiind si straini, a declarat, miercuri, presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Romania (ANTREC), Daragus Attila.

Pentru minivacanta de 1 Mai, pensiunile agro-turistice au fost preferate de aproximativ 5.000 de romani, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, directorul executiv al ANTREC, Radu Colis.

ANTREC va lansa, incepand din 6 mai si pana in 15 iunie, programul special "Vacante la tara", prin care turistii vor beneficia de pachete la preturi speciale la pensiunile argo-turistice, a spus Radu Colis. Un sejur de cinci zile la o pensiune de doua margarete costa 135 lei, de persoana, in timp ce la o pensiune de trei margarete, turistul va scoate din buzunar 160 lei. in acesti bani este inclusa doar cazarea.

Citeste si:

Publicul tinta al proprietarilor de pensiuni din Romania il reprezinta turistii de peste 35 de ani, care cauta locuri in care isi pot petrece in liniste concediul, a spus Colis. Conform datelor oferite de ANTREC, majoritatea persoanelor care prefera turismul rural sunt germani, francezi, spanioli si italieni.

Spre deosebire de turismul clasic, segment in care Romania a pierdut teren fata de celelalte tari, turismul rural reuseste sa tina pasul cu ce ceea ce se intampla in strainatate, a adaugat Colis. "Problema noastra o reprezinta infrastructura. Din pacate, exista destule locuri in care se ajunge destul de greu din cauza drumurilor proaste. in privinta serviciilor, conditiile sunt comparabile cu cele din alte tari", a conchis directorul executiv ANTREC.