Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) organizeaza, in perioada 4-6 mai, in parcul Izvor din Capitala, prima editie a Targului de Turism Bucuresti (TTB), la care vor lua parte circa 100 de operatori din turism, a declarat purtatorul de cuvant al ANAT, Traian Badulescu.

"Dupa cum spunea primarul general, Adriean Videanu, este bine sa plecam din Bucuresti in lunile iulie si august, pentru ca orasul va fi un santier. Ne-am gandit sa dam o mana de ajutor oamenilor si le prezentam toate variantele de petrecere a unei vacante adevarate", a spus presedintele ANAT Bucuresti, Alin Burcea, citat de NewsIn.

Numarul romanilor care aleg sa-si petreaca vacanta in strainatate va creste anul acesta cu aproximativ 60% fata de 2006, dar va ramane sub cel al turistilor care aleg litoralul romanesc, a declarat pentru NewsIn, prim-vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Lucia Morariu.

Principalele destinatii ale romanilor in aceasta vara vor fi, in ordine, Grecia, Turcia si Spania, a mai spus vicepresedintele ANAT. Romanii incep sa foloseasca tot mai mult avionul ca mijloc de transport in vacanta, a adaugat Morariu. Cursele charter de pe aeroporturile din Cluj-Napoca, Timisoara si Bucuresti vor ajunge in sezonul estival la aproape 80 pe saptamana.

Lucia Morariu a mai spus ca Bulgaria poate reprezenta o alternativa la litoralul romanesc, dar nu crede ca aceasta va fi una din destinatiile preferate pentru romani in aceasta vara. Chiar daca procentul celor care prefera concediile in strainatate este in continua crestere, numarul turistilor care vor merge si in acest an pe litoralul romanesc ramane mult mai mare. Vicepresedintele ANAT estimeaza ca, in 2007, peste 1,2 milioane de romani vor petrece concediul pe litoralul Marii Negre, in crestere cu 10 % fata de 2006. Potrivit lui Morariu, preturile practicate de hotelierii romani in 2007 vor fi la acelasi nivel cu sezonul precedent sau chiar mai mici, in unele cazuri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Proiect de pionierat pentru promovarea Tarii Fagarasului