Producatorul european de aeronave Airbus, aflat in plina criza, intentioneaza sa revina pe profit in 2008, dupa doi ani de pierderi grele, a declarat directorul financiar al Airbus si a companiei-mama EADS, Hans Peter Ring, intr-un interviu publicat in presa germana, informeaza NewsIn.

Conform estimarilor actuale, Airbus va realiza din nou in 2008 profit operational net", a declarat acesta intr-un interviu acordat cotidianului de afaceri Börsen-Zeitung. Pentru anul 2007, constructorul de aeronave va inregistra pierderi comparabile cu cele de anul trecut, a adaugat responsabilul Airbus.

Compania de aviatie, aflata in plin proces de restructurare, a raportat in 2006 pierderi de 572 milioane euro, din cauza intarzierilor de productie ale aeronavei gigant A380. in 2005, Airbus beneficiase de un profit de 2,3 miliarde euro.

Pentru Hans Peter Ring, salvarea grupului Airbus vine din aplicarea unui dureros plan de restructurare "Power 8", ce prevede concedierea a 10.000 de angajati, acest plan fiind virulent criticat de sindicate, relateaza AFP. Acest plan este "important pentru supravietuirea" constructorului de avioane.

"Declaratiile unor responsabili politici in cursul discutiilor privind aplicarea planului Power 8 nu au fost foarte incurajatoare", a estimat Ring, referindu-se la declaratiile celor doi finalisti ai cursei pentru presedintia Frantei, Nicolas Sarkozy si Segolene Royal, care au criticat acest plan de concedieri.

Acest plan, precum si problema sensibila a dividendului pentru anul 2006 si plata finala acordata fostului presedinte al consiliului de administratie al EADS, Noël Forgeard se vor afla printre subiectele de discutie cu ocazia reuniunii de vineri a consiliului de administratie al EADS.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri