Grecia, una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa renunță complet la restricții pentru toți turiștii care vor ajunge în țară, în vara acestui an. Turiștii care vor să ajungă în concedii, în această vară, în stațiunile din Grecia, nu vor mai trebui să prezinte certificatul COVID-19, ce atestă vaccinarea și nici un test care să demonstreze lipsa bolii, așa cum procedau anterior.

În aprilie 2022, autoritățile elene au anunțat că renunță la certificatul verde COVID, pe care turistii trebuiau sa il arate la intrarea în țară și în restaurante. Ulterior, pe data de 1 mai, Grecia a ridicat restricțiile legate de COVID-19 privind zborurile străine și interne, după cum a declarat autoritatea de aviație civilă. Măsura a venit chiar înainte de începerea sezonului turistic de vară, perioadă în care autoritățile eleni speră că veniturile vor fi pe plus, după scăderile înregistrate în pandemie.

Sezonul turistic de vară începe de obicei după Paștele greco-ortodox, care a avut loc pe 24 aprilie. Grecia se așteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an. Oficialii estimează că veniturile din 2022 vor ajunge la 80% din nivelurile obținute în 2019, un an care de altfel a avut încasări record până ca pandemia să pună capăt călătoriilor, scrie AP.

Și Italia, Spania și Portugalia au relaxat condițiile de intrare, eliminând restricțiile anti-COVID. Mai mult, românii vor putea călători fără restricții și în Bulgaria, în această vară. Autoritățile bulgare elimină toate condițiile restrictive de intrare care erau valabile pe durata pandemiei. Decizia a intrat în vigoare încă de pe data de 1 mai.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri