S-a dat startul sezonului estival la nivel internațional, iar turiștii de pretudindeni caută cazări avantajoase și reduceri pentru vacanța de vară. Mahir Ahmetoglu, proprietar al agenției de turism Summer Tour, avertizează turiștii că, în ciuda discounturilor aplicate, prețurile nu vor scădea din cauza inflației. ”Turiștii trebuie să se pregătească, cu inflația nimic nu va fi ieftin”, a declarat acesta.

”Prețurile nu vor scădea, e o problemă globală. Ne îndreptăm spre hiperinflație, sistemul de distribuție fiind pus la pământ de COVID, urmat de război, în prezent. Dar ne așteaptă și o perioadă de stagflație, cu mulți șomeri, iar lucrurile trebuie mânuite și gestionate cu multă grijă și atenție. Turiștii trebuie să se pregătească, cu inflația nimic nu va fi ieftin”, a declarat Ahmetoglu.

Totodată, acesta a menționat că Antalya este o piață rusească, în principal, iar turiștii ruși vor veni în vacanță, însă într-un număr mult mai mic. Dincolo de limitarea companiilor aeriene, și companiile de asigurări au decis să renunțe la colaborarea cu Rusia.

Când și de ce să vizităm Antalya

Întrebat fiind când este cel mai bine să vizităm Antalya, Ahmetoglu a precizat că octombrie este o lună numai bună pentru plajă și soare.

”Iunie, iulie, august și septembrie sunt cele mai pline luni, însă și octombrie este potrivită pentru o vacanță în Antalya. Octombrie e asemenea lunii mai în Antalya”, a spus proprietarul Summer Tour.

Sunt foarte multe modalități de a promova turismul, începând de la presă și influenceri. România ar trebui să investească mai mult în infrastructură.

Mahir Ahmetoglu, proprietar al agenției de turism Summer Tour

În plus, acesta a precizat care sunt, în opinia sa, cele mai importante motive pentru care turiștii români trebuie să viziteze Antalya, mai exact:

Italia, Spania și Grecia sunt principalii noștri competitori. Nu pot să spun că hotelurile din Spania sunt de o mai joasă calitate, dar Turcia este o destinație de lux”, a declarat Ahmetoglu.

În plus, acesta a mai spus că, după pandemie, turiștii au început să cheltuiască mai mult pe vacanțe, iar în 2022 sunt așteptați circa 650.000 de români în Antalya.

”În următorii 5-10 ani, vrem să investim în energie verde și să facem din Antalya o destinație ecologică. Vom crea certificate verzi pentru hoteluri, pe care le vom vinde ulterior”, a completat acesta.

Circa 60% din turiștii care vizitau Antalya erau ruși și ucraineni. În 2019, Antalya a avut parte de un sezon record, înregistrând 15,6 milioane de turiști. În continuare, România se află în topul celor zece țări din care vin cei mai mulți turiști în Turcia.

Pentru sejururile în Antalya, turiştii români au la dispoziţi zece zboruri charter săptămânale din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Târgu - Mureş, Baia Mare, Sibiu, Oradea, Bacău, în perioada 23 aprilie - 22 octombrie, pentru că în septembrie şi octombrie sunt temperaturi de vară în Antalya, de peste 27-28 de grade.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri