Vara se apropie cu pași repezi și, în mod sigur, gândul tuturor se îndreaptă către vacanță. Este însă foarte important să te informezi din timp în legătură cu ceea ce îți dorești și să alegi cea mai bună variantă pentru tine și familia ta.

Vacanțe exotice – ce destinații să alegi?

Bineînțeles că prima întrebare pentru toată lumea este ce opțiune să alegi între vacante exotice sau litoralul romanesc. Dacă te gândești la vacanțele exotice, trebuie să știi că cele mai căutate destinații sunt Mauritius, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Seychelles, Costa Rica, Maldive sau Bahamas. În aceste destinații te poți bucura de soarele puternic și de cele mai curate și turcoaz ape.

Dacă alegi o destinație de genul acesta poți contacta agenția de turism care îți poate realiza un pachet care să includă cazare și diverse variante de masă și transport. În aceste destinații te poți bucura de croaziere, plimbări cu yachtul, scufundări sau snorkeling. Informează-te cu privire la aceste călătorii, deoarece în unele dintre destinații este necesar să ai anumite vaccinări făcute pentru a putea călători, datorită diferiților viruși specifici acelor zone.

Tot pentru aceste destinații, trebuie să știi în ce perioadă este bine să călătorești, deoarece exotic înseamnă pe lângă plajele și apele de vis și anumite condiții meteo care nu sunt compatibile cu turismul, adică uragane sau temperaturi extrem de crescute. Agențiile de turism îți pot face însă oferte personalizate în perioade optime și la prețuri accesibile.

Stațiuni pe litoralul românesc – care dintre ele sunt preferate de către turiști?

Chiar dacă foarte multe persoane preferă destinațiile exotice, nici stațiunile de pe litoralul românesc nu duc lipsă de turiști. Astfel că cei mai mulți se îndreaptă către Mamaia, acolo unde te poți bucura de plaje mari și diferite activități recreative. Însă nici sudul litoralului nu este ocolit.

Stațiuni precum Costinești, Eforie Nord, Olimp sau Mangalia sunt pline de turiști în toată perioada sezonului estival. Dacă în Costinești preferă să meargă tinerii pentru viața de noapte activă, în Mangalia se merge și pentru Sanatoriul Balnear Mangalia, acolo unde turiștii pot face diferite proceduri și tratamente benefice pentru sănătatea lor.

Tot în scop medical, turiștii aleg să viziteze lacul Techirghiol, acolo unde se pot face băi în apa sărată a acestuia și împachetări cu nămol din lac. Astfel că litoralul românesc are de oferit experiențe și aventuri care vor face din vacanța ta una de vis.

Sursa foto: www.canva.com/ro_ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri