Daca, pana acum, ski-jet-ul si parapanta erau varful emanciparii nautice pe litoral, din acest sezon isi face loc si iahtingul cu brevet international. Dar nici barcile cu rame nu mai seamana cu ce-a fost: construite din fibra de sticla, aluminiu sau fibra de carbon, dotate cu motoare puternice, pot satisface si pretentiile celor care vor neaparat viteza si lux.

De la 600-800 euro pretul unor barci Severnav, cu rame (de 2, respectiv 4 persoane), pana la 3.000-12.000 euro, la cele cu motor, oferta urca si pana la 100.000 euro (trei cabine si motoare de 600-700 CP), ori la barcile din gama "Bombardier" si, de ce nu, la barcile din fibra de carbon, importate din Danemarca. Atractia cea mare - fie si ca simplu spectator - raman, fireste, iahturile. Exista de acum pe piata romaneasca si ambarcatiuni de 3.400 euro, alaturi de cele din gama "Quilksilver-Bavaria", la 213.280 euro (motoare Volvo, pilot automat, aer conditionat, dus etc.), pana la "Sunseeker"-ul britanic, de 8.500.000 euro. Primul port privat de agrement nautic "Europa Yacht Club", de la Eforie Nord, are in dotare toate serviciile, la standard.

Exista chiar si hangare (inchise) care, in timpul iernii, au adapostit ambarcatiunile de agrement in "conservare" in sezonul rece. Marina "Europa" care isi redeschide portile in aceasta saptamana dispune si de trei ambarcatiuni destinate special plimbarii turistilor pe mare. Pretul, pentru grupuri de pana la 8 persoane, este de 50 euro, cu sau fara skipper (pentru detinatorii de certificat international). Din start, membrii "Yacht Clubului Regal" din Romania beneficiaza de o reducere de 15 la suta. De altfel, "Yacht Club Regal" - asociatul Yacht Europa Club SRL - a initiat aici cursuri de navigatie si de scufundare. Un curs intensiv de doua saptamani pentru obtinerea brevetului de conducator de ambarcatiune costa 250 euro.

Cursurile de scufundare costa intre 20 si 500 euro (pentru certificatul de master international). Directorul bazei, dl. Valeriu Timoftei, spune insa ca cine nu vrea decat sa exploreze, de placere, adancul marii, o poate face cateva ore pe zi, cu 20 de euro, insotit de un scafandru profesionist si inchiriind echipamentul adecvat. Domnia sa ne-a mai dezvaluit ca "nu atat bogatasii investesc in iahting, cat cei pentru care marea este totul. Si cu un iaht de 1.000 de euro poti fi stapanul apei!".



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri