Românii au început să dea din ce în ce mai mulți bani pe vacanțe, dovadă fiind sumele pe care le plătesc pentru rezervările de pe litoralul nostru. Dacă săptămâna trecută scriam despre 13.500 de lei pentru 14 nopți, în stațiunea Olimp, de data aceasta aflăm despre aproape 16.000 de lei (15.750 de lei) pentru un apartament din Eforie Nord.

”Cea mai scumpă vacanță vândută este chiar pentru acest sezon și are valoarea de 15.750 de lei. Este o rezervare de 11 nopți, în luna iulie, pentru apartmentul Flamingo, cu două dormitoare și living, cu vedere la mare”, Alexandra Bogatu, fondator Rezident, operator de turism.

Rezervarea în valoare de 15.750 de lei este pentru patru persoane. Acestea vor avea incluse în pachet și șezlonguri pe plaja din fața complexului pe toată perioada șederii, loc dublu de parcare în subteranul clădirii și servicii de concierge 24/7.

”De asemenea, apartamentele noastre au bucătării complet utilate, iar noi ne ocupăm ca oaspeții să aibă din partea noastră apă, cafea, ceai, pods pentru mașina de spălat rufe și pentru cea de spălat vase. Pentru produsele de baie folosim doar gama Rituals (săpun, gel de duș, șampon, balsam de păr), iar lenjeria și prosoapele sunt curățate profesional la temperaturi înalte”, a completat Bogatu.

La polul opus, cea mai ieftină cazare a fost de 450 de lei pentru două nopți de cazare într-un apartament cu un dormitor și living cu bucătărie open space.

”Cele mai ieftine vacanțe vândute de noi sunt la început sau final de sezon, când încercăm să plasam prețurile cât mai jos pentru a oferi cât mai multor oaspeți șansa de a se bucura de o cazare cu marea la fereastră”, a mai spus fondatoarea Rezident.

Facilitățile de mai sus sunt oferite tuturor clienților, mai puțin șezlongurile, care sunt oferite în perioada 15 iunie – 31 august, când este amenajată plaja din fața complexului, potrivit informațiilor furnizate de Bogatu.

Un cuplu va sta 62 de zile pe litoral în acest sezon

De asemenea, cea mai lungă vacanță din acest sezon numără 62 de nopți, primele 30 de zile fiind într-un apartament cu vedere la mare, iar următoarele 32, în altul cu vedere la stațiune.

”E vorba despre un cuplu cu un copilaș de 2 ani, freelenceri, care lucrează de la noi. Anul acesta am introdus pachete pentru șederi prelungite, astfel că cea mai lungă ședere din acest sezon are 62 de nopți. Deși este o ședere foarte lungă, confortul rămâne același, staff-ul nostru se ocupă de curățenie, schimbarea lenjeriei, consumabile”, a explicat Bogatu.

Totodată, fondatoarea Rezident menționează că gradul de ocupare al apartamentelor din Eforie Nord, pentru sezonul 2022, este, pentru moment, de 50%.

”Mai avem date disponibile la toate tipologiile de apartmente (cu un dormitor și vedere la mare, cu un dormitor și vedere la stațiune, cu un dormitor și vedere la mare și statiune, cu două dormitoare și vedere la mare)”, a precizat aceasta.

Turiști străini pe litoralul românesc

În luna mai, vânzările companiei Rezident pentru apartamentele din Eforie Nord au fost cu 300% mai mari față de perioada similară a anului trecut, în special pentru șederi îndelungate, de două ori patru săptămâni.

Și pentru lunile care urmează, iunie, iulie și august, cererea este peste așteptări. Pentru iunie, solicitările sunt deja cu 20% mai mari față de iunie 2021 și se estimează o creștere de 100%.

Între oaspeții verii 2022, Rezident va avea și străini, din Ucraina, Polonia, Marea Britanie și Israel, ori români care își iau cu ei în vacanță animalul de companie, unul dintre apartamente fiind, din acest an, pet friendly. Cel mai des, românii vin în vacanță pe litoral cu câini de talie mică și cu pisici.

Oaspeții constanți ai Rezident pe timpul verii sunt familiile cu copii, care au posibilitatea să gătească în apartamentele complet utilate și care au nevoie în vacanță de confortul de acasă, dar și grupurile de prieteni, acestea putând să găzduiască între patru și șase persoane. Sunt situate chiar pe malul mării, iar Rezident oferă șezlongurile gratuit.

Cele mai căutate apartamente vara aceasta sunt cele cu vedere la mare.

“Mai mult de 50% din rezervările de până acum sunt directe și nu prin terți, agenții de turism ori platforme de rezervări, care sunt colaboratori de-ai noștri. Observăm o creștere a notorietății brandului”, mai precizează Alexandra Bogatu.

Înființată în urmă cu cinci ani, compania Rezident a pornit inițial cu trei apartamente în centrul Bucureștiului și s-a extins la 39 în prezent: 27 în București, 11 la Eforie Nord și unul la Predeal, investiția realizată până acum fiind de 1,8 milioane de euro. Apartamentele sunt oferite spre închiriere pentru perioada dorită de clienți, împreună cu o gamă de servicii hoteliere, în mare parte digitalizate. Business-ul a fost fondat de Alexandra Bogatu din dorința de a oferi oaspeților o casă provizorie cu confortul propriei locuințe.

Sursa foto: Alexandra Bogatu/ Rezident

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri