Guvernul ungar reformeaza Codul muncii pentru reducerea economiei subterane

In timp ce Produsul Intern Brut al Ungariei este estimat pentru anul in curs la 22.000 de miliarde de forinti, numai in economia subterana par sa fie ingropati, dupa ultimele calcule, intre 3 mii si sase mii de miliarde de forinti. Pentru a diminua pierderea de venituri, precum si angajarile la negru, Guvernul analizeaza Codul muncii si intentioneaza sa accepte noi modificari ale acestuia, pana in data de 28 mai, informeaza Mediafax.

Noua legislatie urmeaza sa intre in vigoare spre sfarsitul anului sau la inceputul anului viitor, si are in vedere impozitarea uriasei economii subterane, in vederea reducerii deficitului bugetar. Premierul considera ca o mare parte a veniturilor sunt pierdute in sectorul constructiilor si cel al alimentatiei publice, iar inasprirea legislatiei se adreseaza in special acestor doua domenii. "Pe baza tuturor studiilor facute, venituri de peste 100 de miliarde de forinti se pierd numai in sectorul constructiilor", a spus Gyurcsany, care a adaugat ca fiecare al treilea muncitor este angajat ilegal si 30 la suta din productie provine din economia subterana.

Declaratiile premierului survin in urma lansarii unui program de reforma in "100 de pasi", la inceputul saptamanii, despre care premierul considera ca va implica fiecare segment al administratiei publice. Analistii sunt sceptici insa la propunerile premierului si considera ca Guvernul nu are suficient timp la dispozitie pentru aplicarea reformelor, inaintea alegerilor generale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri