Lufthansa și filiala sa Eurowings au fost forțate să anuleze în jur de 1.000 de zboruri în luna iulie 2022, din cauza perturbărilor continue care afectează atât transportatorii, cât și aeroporturile hub ale acestora.

Lufthansa a eliminat 900 de zboruri interne și intra-europene în cursul lunii iulie, de la Frankfurt și München. Zborurile au fost eliminate din zilele de vineri, sâmbătă și duminică, echivalând cu aproximativ 5% din capacitatea de weekend, scrie BusinessTraveller.com.

În plus, Eurowings a anulat sute de zboruri programate pentru a stabiliza programul său pentru luna iulie.

Lufthansa a precizat că pasagerii afectați vor fi informați cu privire la situația, urmând ca aceștia să fie distribuți către alte zboruri, poate chiar și alte companii. De asemenea, compania aeriană sfătuiește turiștii să vină cât mai devreme la aeroport și să folosească pe cât de mult posibil serviciile digitale, cum ar fi check-in-ul online, pentru a salva timp.

„După doi ani de pandemie, Lufthansa are de-a face cu o cerere crescută pentru zboruri. Sunt vești bune, mai ales după criza pe care am experimentat-o. Din păcate, însă, în prezent, infrastructura ne împiedică să funcționăm la 100% din capacitate. Aviația suferă încă din cauza blocajelor și a lipsei de personal. În ciuda măsurilor luate, este previzibil că orarele de zbor nu vor putea fi efectuate așa cum s-a sperat”, a comentat Lufthansa.

Lufthansa și Eurowings sunt printre cele mai noi companii aeriene care au anunțat anularea unor zboruri. Numeroase alte zboruri au fost anulate din Marea Britanie. Același lucru s-a întâmplat și în Olanda, unde KLM a fost nevoită să anuleze sute de zboruri programate în sezonul estival. Concediile angajaților, dar și lipsa personalului de la sol contribuie la aceste anulări.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri