Biletele de avion din timpul verii ar putea costa cu aproape 10% mai mult decât înainte de pandemie, a precizat directorul executiv al Ryanair. Creșterea tarifului vine pe măsură ce rezervările companiei aeriene revin la nivelurile din 2019.

Michael O'Leary, directorul executiv al grupului Ryanair, a precizat că ceea ce îi transmite că lucrurile merg spre bine e faptul că locurile disponibile pentru iunie 2022 sunt rezervate în proporție de 94%. Din acest motiv, O'Leary estimează că prețurile biletelor de avion vor crește, în medie, cu 7-9% în 2022, scrie Euronews.com.

”Lucrurile arată foarte bine chiar și pentru lunile următoare, iulie, august și septembrie. E cert că biletele de avion se vor scumpi cu 7% până la 9% în acest an”, a precizat O'Leary.

În plus, acesta speră ca turiștii să nu mai întâmpine probleme în aeroporturi, deoarece acestea au demarat ample procese de recrutare.

În ciuda asigurărilor date de directorul companiei, echipajul Ryanair a votat organizarea a șase zile de greve în lunile iunie și iulie. De asemenea, lucrătorii afiliați la două sindicate spaniole urmează să plece în zilele de 24, 25, 26 și 30 iunie, precum și în primele două zile ale lunii iulie.

O'Leary precizează că aceste evenimente nu vor afecta programul de zbor, dar că este probabil să existe câteva anulări sau amânări.

Întârzieri sunt și la fabricarea aeronavelor, Boeing anunțând Ryanair că va mai dura două sau trei luni până când va putea livra noile avioane. În plus, Boeing a declarat că a vândut peste 700 de avioane MAX anul trecut și că nu va face oferte la prețuri nerealiste.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri