Muzeele europene găzduiesc unele dintre cele mai apreciate capodopere artistice din lume și cele mai vechi artefacte antice, așa că, în caz că operatorul aerian v-a stricat planurile de călătorie, venim cu o listă de muzee pe care le puteți vizita și din confortul locuinței voastre.

În era digitală, puteți face o plimbare prin Muzeul Britanic, puteți intra în Rjiksmuseum din Amsterdam și puteți admira sculpturile din Florența, totul înainte de prânz.

Fără alte adăugiri, iată șapte dintre cele mai bune muzee și expoziții virtuale de văzut în această vară, potrivit celor de la euronews.com. Nici măcar nu va trebui să vă îmbrăcați frumos pentru a vă bucura de aceste expoziții.

1. The Rijksmuseum - Amsterdam

Muzeul național al Olandei își deschide porțile pentru peste 2,5 milioane de vizitatori pe an, iar numărul impresionant se datorează colecției de piese de artă ale unora dintre cei mai renumiți artiști olandezi. Mulți sunt atrași de picturile maeștrilor olandezi, inclusiv „Lăptăreasa” de Vermeer și „Rondul de noapte” al lui Rembrandt.

Expoziție virtuală - Olanda

(Sursa foto: Tur virtual Google Arts & Culture)

Datorită internetului, veți putea analiza și vă veți putea bucura de aceste opere de artă la un nivel de detaliu pe care poate nici în realitate nu l-ați putea obține. Administratorii muzeului au „organizat” prin intermediul Google Arts & Culture expoziții online cu imagini la o calitate ridicată, însoțite de informații legate despre operele de artă expuse fizic în muzeul olandez.

Vă puteți bucura de exponatele artiștilor celebri olandezi AICI.

2. Muzeul Britanic - Londra

Cu peste 8 milioane de obiecte, Muzeul Britanic (British Museum) găzduiește una dintre cele mai mari și mai complete colecții din lume.

Datorită parteneriatului muzeului cu Google Arts & Culture, majoritatea acestora pot fi admirate gratuit online. De la vechea lume islamică până la mumii egiptene, găsiți câte ceva pentru toată lumea și pentru toate gusturile.

British Museum(Sursa foto: Tur virtual Google Arts & Culture)

Dacă vi se pare că nu aveți timpul și răbdarea de a vedea cele 7.324 de exponate online, puteți alege una dintre cele 52 de „povești” create de personalul muzeului. Printre punctele de atracție se numără un tur al artei celtice din Epoca Fierului și o analiză aprofundată asupra Pietrei Rosetta.

Puteți „răsfoi” catalogul de exponate ale Muzeului Britanic AICI.

3. Muzeul Relațiilor Rupte - Zagreb

Deși unele relații nu durează, în urma lor rămân totuși obiectele care le definit și care spune povești cu adevărat captivante.

Găzduind sute de bunuri donate, acest muzeu unic documentează poveștile momentelor care le-au sfâșiat inimile unor foști iubiți și greutatea despărțirilor prin obiectele care supraviețuiesc aventurilor amoroase.

Catuse - muzeu relațiilor rupte - zagreb(Sursa foto: Brokenships.com - Muzeul Reațiilor Rupte / Ana Opalic)

De la un stiletto de dominatoare și o șapcă veche de marinar până la un topor și cătușe, obiectele din acest muzeu oferă o reflecție emoționantă asupra iubirii și pierderii ei.

O mare parte din colecție este disponibilă pentru a fi „admirată” online AICI.

4. Muzeele Vaticanului - Vatican

Muzeele Vaticanului adăpostesc o imensă colecție de artă adunată de papi din secolul al XVII-lea încoace. Prețul obișnuit de intrare este de 17 euro, dar online, puteți accesa gratuit tururi virtuale de 360 ​​de grade ale celor mai populare șapte site-uri ale Vaticanului.

(Sursa foto: museivaticani.va)

Minunați-vă de celebra frescă de pe cupola Capelei Sixtine, renumită în întreaga lume, pictată cu pasiune de către marele Michelangelo Buonarroti și asistenții săi.

Puteți să vă răsfățați cu o serie întreagă de tururi virtuale la 360 de grade AICI. Nu uitați să dați zoom pentru a vă bucura și mai mult de detalii.

5. Teatrul-Muzeu Dalí - Figaro, Spania

Dedicat vieții și operei artistului suprarealist Salvador Dalí, Teatrul-Muzeu Dalí este o operă de artă în sine.

(Sursa foto: salvador-dali.org)

Ornat cu chifle și acoperit cu ouă gigantice și versiuni masive ale statuetei Oscar, acesta nu este un muzeu tipic, pentru că este și locul de odihnă veșnică al celebrului artist, conform ultimelor sale dorințe. Trupul său se odihnește în sala centrală a muzeului.

Fiecare parte a muzeului este accesibilă în acest tur virtual.

6. Muzeul Pergamon din Berlin

Muzeul Pergamon poate fi găsit pe Insula Muzeelor ​​din centrul istoric al Berlinului, dar multe dintre exponatele sale sunt disponibile pentru a fi admirate și de acasă.

(Sursa foto: Tur virtual Google Arts & Culture)

După cum sugerează și numele muzeului, cel mai faimos dintre acestea este Altarul din Pergamon, o construcție magnifică comandată de regele grec antic Eumenes II în secolul al II-lea î.Hr.

Această excelentă expoziție online spune povestea altarului în toată splendoarea sa.

7. Luvru - Paris

Dacă ați vizitat vreodată Mona Lisa, este puțin probabil să vă fi apropiat la mai puțin de trei metri de celebrul tablou realizat de marele Leonardo da Vinci. Pictura este atât de populară încât vizitatorii trebuie să se ridice peste o mare de oameni și telefoanele lor pentru a o admira pe Gioconda.

Mona Lisa - Luvru(Sursa foto: Captură video, tur virtual - YouTube/HTC Vive)

Dar aplicația „Mona Lisa - dincolo de sticlă” a muzeului promite să „dea viață operei de artă” prin vizualizarea unui tur virtual de 360 ​​de grade.

Luvru găzduiește și câteva expoziții online excelente, cu subiecte care variază de la legătura dintre artă și puterea politică până la Darth Vader, celebrul personaj din îndrăgita sagă spațială „Războiul Stelelor” a lui George Lucas.

Sursa foto: Kit Leong / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri