Autorităţile din staţiunea Buşteni vor încerca să îndepărteze urşii din zona intravilană folosind raze laser şi ultrasunete, primele astfel de dispozitive urmând să fie montate în oraş în cursul săptămânii viitoare, scrie Agerpres.

Primarul Mircea Corbu a declarat pentru AGERPRES, că zilnic au loc multiple acţiuni pentru îndepărtarea animalelor sălbatice, una dintre zonele cu cele mai multe evenimente fiind cea a cimitirului.

În aceste condiţii, se caută soluţii pentru rezolvarea problemei, astfel că în Buşteni va fi pus în aplicare un program pilot de îndepărtare a urşilor cu ajutorul unui sistem bazat pe raze laser şi ultrasunete. Edilul a precizat că săptămâna viitoare vor fi montate în oraş câteva astfel de dispozitive, iar dacă rezultatele vor fi bune, sistemul va fi extins pe raza staţiunii.

Pe de altă parte, autorităţile au făcut solicitare către Garda Forestieră pentru relocarea unui număr de cinci urşi, unul fiind deja dus în pădurea din Săcele, a arătat Corbu. Este vorba despre un exemplar tânăr, care a fost lovit uşor de un autoturism.

"Mulţumim pentru mesajele şi înţelegerea cetăţenilor. Ştim că situaţia curentă este una dificilă şi dă bătăi de cap atât localnicilor, cât şi turiştilor. Trebuie să cunoaşteţi faptul că în fiecare seară sunt cel puţin 3-4 acţiuni de îndepărtare a animalelor sălbatice pentru a evita producerea de evenimente tragice. Trebuie să fim cu toţii conştienţi că sunt animale sălbatice cu reacţii imprevizibile, de aceea vă îndemnăm să adoptaţi o poziţie precaută faţă de acestea", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Primăriei Buşteni.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri