TIME Magazine a postat cel mai recent top cu cele mai grozave 50 de destinații turistice din întreaga lume. Lista conține locuri aflate în plină schimbare și care investesc mult în sustenabilitate și în protecția mediului. Iată care sunt destinațiile incluse în top.

Europa

În Marea Britanie, comitatul englez Devon și orașul Portree, de pe insula scoțiană Skye, primesc aprecierile în acest an. Orașele vest-europene Marsilia (Franța), Copenhaga (Danemarca), Skellefteå (Suedia) și València (Spania) vin și ele cu bila albă a turismului, scrie CNN.

Urmează regiunea italiană Calabria, orașul grecesc Salonic, regiunea portugheză Alentejo și arhipelagul Madeira. Mica stațiune cehă de schi Dolni Morava și orașul fortăreață lituanian Kaunas se află pe listă, cărora li se alătură Istanbulul.

Kaunas/ Sursa Foto: Shutterstock.com

America de Nord

În Statele Unite ale Americii, TIME recomandă să vizităm centrele moderne de pe coasta de vest din Portland, Oregon și San Francisco, coasta Florida din Miami și „Comeback City” Detroit din Michigan.

Destinația de schi de iarnă Park City, Utah, primește și ea credit în topul de anul acesta.

În Canada, Toronto și micul oraș de surfing Tofino sunt alegerile pentru 2022, iar spre nord, Illuissat, pe continentul Groenlandei.

Destinațiile de plajă rămân mereu la modă, TIME amintind Jamaica și Riviera Nayarit din Mexic, drept principale locuri în care să ne bucurăm de soare.

Tofino/ Sursa Foto: Shutterstock.com

America de Sud

Orașul Salta, aflat în zona muntoasă și de nord a Argentinei, dar și satul El Chaltén, aflat în Parcul Național Los Glaciares, se află pe lista realizată de TIME pentru 2022.

Rapa Nui din Chile, cunoscută și ca Insula Paștelui, alături de Insulele Galapagos, din Ecuador, sunt cele două formațiuni vulcanice adăugate pe listă.

Urmează Bogota (Columbia) și Sao Paulo (Brazilia), cu care TIME închide segmentul Americii de Sud.

Rapa Nui, Chile/ Sursa Foto: Shutterstock.com

Asia-Pacific

Kerala și Ahmedabad, din India, se numără printre recomandările cuprinse în zona Asia-Pacific, alături de insulele japoneze pr@ota.ro. Capitala sud-coreeană Seul este și ea în top, la fel ca provincia indoneziană Bali și insula centrală a Filipinelor, Boracay.

Marea Barieră de Corali din Australia și orașul-port Fremantle sunt și ele incluse în top, alături de Queenstown din Noua Zeelandă.

Nu în ultimul rând, pentru această zonă, TIME recomandă și traseul Trans-Bhutan din Bhutan și Drumul mătăsii din Uzbekistan.

Bhutan/ Sursa Foto: Shutterstock.com

Orientul Mijlociu

Qatarul și capitala sa, Doha, au atras atenția tuturor în acest an, deoarece vor găzdui Cupa Mondială din 2022, în decembrie, în timp ce destinația Ras Al Khaimah din Emiratele Arabe Unite se face și ea cunoscută.

Ras Al Khaimah/ Sursa Foto: Shutterstock.com

Africa

Capitala kenyană Nairobi și capitala ruandeză Kigali sunt alegerile urbane ale TIME pentru continentul african. Franschhoek, din Africa de Sud, cunoscut pentru cramele sale, și Parcul Național Zambezi, din Zambia sunt, de asemenea, recomandate.

Parcul Național Hwange din Zimbabwe încheie topul realizat de TIME pentru anul acesta.

Parcul Național Hwange/ Sursa Foto: Shutterstock.com

Bineînțeles, pentru cei mai îndrăzneți dintre turiști, alegerile pentru 2022 ale TIME includ și regiunea polară arctică, dar și Stația Spațială Internațională.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri