Grupul Continental Hotels este insarcinat cu finantarea, dezvoltarea si renovarea hotelurilor incluse in proiect. Cele sapte hoteluri marca Ibis vor avea, in total, 1.600 de camere.

Conform acordului incheiat ieri, Continental Hotels va construi cate un hotel nou in orasele: Timisoara (150 de camere pana in septembrie 2008), Targu-Mures (120 camere pana in noiembrie 2008), Bucuresti (145 camere pana in septembrie 2009), Brasov (150 camere pana in octombrie 2009), Cluj-Napoca (150 camere pana in noiembrie 2009) si Iasi (150 camere pana in luna mai 2010). De asemenea, compania va renova Hotelul Continental din Sibiu (193 camere pana in decembrie 2008).

"Sunt foarte fericit ca pot continua sa dezvolt marca Ibis in tara si ca particip in acest mod la largirea retelei internationale. Parteneriatul nostru este exemplar si Accor aduce grupului nostru atat experienta sa de gestionare a hotelurilor, cat si intreaga sa expertiza in ceea ce priveste exploatarea hotelurilor", a declarat citat de NewsIn, directorul general al Continental Hotels, Radu Enache. Grupul Accor mai exploateaza in Romania, in afara de Ibis, o unitate hoteliera Sofitel si una Novotel, ambele situate in Bucuresti.

Citeste si:

Lantul hotelier Continental Hotels are o experienta de 16 ani pe piata din Romania si este prezent in Bucuresti, Arad, Oradea, Sibiu, Suceava, Targu-Mures, Drobeta-Turnu Severin si Gaiser-Timisu de Sus (langa Predeal). Anul trecut, Continental Hotels a avut o cifra de afaceri de 24,3 milioane de euro, in crestere fata de anul 2005, cand a avut o crestere a cifrei de afaceri de 22,3 milioane de euro. Continental Hotels incheiase, in 2001, un contract cu Accor pentru managementul hotelurilor Ibis din Bucuresti si Constanta.

Accor, lider european in domeniul hotelurilor si al turismului, este prezent in aproape 100 de tari si are aproximativ 170.000 de angajati. Accor activeaza in domeniul administrarii hotelurilor prin marcile Sofitel, Novotel, Ibis, Mercure, Suitehotel, All Seasons, Pearsons, Etap Hotel, Formule 1, Motel 6 si altele. De asemenea, grupul ofera societatilor servicii cum ar fi managementul resurselor umane, marketing si gestiune a cheltuielilor profesionale.