După mai mult de doi ani de pandemie în care oamenii nu au putut călători decât foarte greu, iar uneori chiar deloc, cei mai mulți dintre aceștia sperau ca vara lui 2022 să fie sezonul în care vor recupera.

Numărul record de zboruri anulate pe aeroporturile din întreaga lume le-a dat însă acestora planurile peste cap. Mai mult, urmare a acestei situații, imagini cu grămezi uriașe de bagaje stivuite în aeroporturi au făcut înconjurul lumii, în special cele provenite de pe Heathrow.

După cum arăta recent, de altfel, un internaut, glumind amar pe seama acestei situații, pe cunoscutul aeroport britanic s-a inventat chiar un "joc" în care posesorii bagajelor pierdute trebuie să se suie pe adevărați munți de valize abandonate temporar pentru a și le găsi pe ale lor.

Concret, arată The Guardian, la fiecare 1000 de bagaje, șase au fost pierdute de către companiile aeriene din Statele Unite în luna aprilie a acestui an. Iar dacă cifra nu pare mare, trebuie spus că a marcat o creștere de 67% față de aceeași perioadă a anului 2021, conform aceleiași surse.

De asemenea, arată publicația britanică, procentul de bagaje pierdute în întreaga lume este în creștere. Astfel, acesta a urcat cu 24% în anul 2021, ceea ce a însemnat, în medie, 8,7 valize de călătorie pierdute sau nerecuperate la timp la fiecare 1000 de călători.

Nu e de mirare, prin urmare, arată aceeași sursă, că unele companii aeriene au început să ofere compensații pentru îmbrăcămintea și încălțămintea cumpărată de călători din aeroporturi pentru a le înlocui pe cele "captive" în bagajele pierdute.

Dar până și acest lucru nu se întâmplă decât dacă respectivul bagaj întârzie mai mult de trei săptămâni, notează publicația.

Sursa foto: Shutterstock / Maxx-Studio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri