Numărul turiștilor ruși în Bulgaria continuă să crească, în ciuda situației complicate la nivel internațional, provocată de izbucnirea războiului în Ucraina pe 24 februarie.

”În ciuda situației complicate date de lipsa zborurilor directe, un număr de 33.584 de ruși au vizitat Bulgaria din ianuarie până în mai 2022. Vizitele rușilor în Bulgaria pentru aceste cinci luni sunt comparabile cu cele din 2021”, a anunțat Hristo Prodanov, fostul ministru al Turismului, potrivit Novinite.com.

Totodată, Ministerul Turismului a anunțat că toate activitățile de promovare ale Bulgariei în Rusia au fost anulate încă de la debutul războiului în Ucraina. În plus, nici autoritățile bulgare nu au mai participat la vreun târg de turism sau conferință din industrie în Rusia.

În același timp, Serviciul Consular de la Ambasada Rusiei din Bulgaria continuă să elibereze vize turistice cetățenilor ruși într-un regim normal, fără restricții.

”Deși nu există zboruri directe între Bulgaria și Rusia, Bulgaria nu a închis granițele turiștilor. În plus, niciun hotelier nu a refuzat accesul vreunui turist în acest sezon estival”, a continuat fostul ministru.

În noile condiţii, autoritățile bulgare încearcă promovarea țării pe pieţele turistice din unele ţări din Europa de Est şi Asia Centrală, printre care Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan, Moldova sau Belarus.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri