Un număr de 12 plaje din Grecia, din Atena, Pireu și Attica, au fost interzise înotului, la ordinul Ministerului Sănătății.

Decizia a venit după ce instituții ale Ministerului Sănătății au prelevat probe din apă, iar rezultatele nu au fost îmbucurătoare, scrie Keep Talking Greece.

Iată care sunt cele 12 locuri din Bazinul Attica în care înotul este interzis:

  • toate porturile și șantierele navale,
  • toată zona cuprinsă între portul Pireu și Perama,
  • toată zona Skaramanga până la plaja Aspropyrgos,
  • toate porturile Skafaki, Stavrou din Aktis Themistokleos, în portul școlii de cadeți și la 100 de metri de Centrul MIRAMARE,
  • de la capătul nordic al orașului Mikrolimanos până la coasta Xirotagaros (limita marină),
  • în punctul stâng al coastei EDEM, lângă restaurantul EDEM și la 100 de metri de o parte și de alta a gurii pârâului Pikrodafni,
  • la 50 de metri de o parte și de alta a ieșirilor tuturor conductelor de drenaj.
  • la 200 de metri de o parte și de alta a gurilor de evacuare a conductelor instalațiilor de epurare biologică a apelor uzate și a oricăror alte orificii similare,.
  • în zona șantierelor navale și portul Golfului Lavrio până la PPC, cu excepția zonei care pornește de la coasta Helmi și continuă până în zona Thorikou (Coasta Teatrului).
  • în Rafina, pe toată lungimea laturii exterioare a debarcaderului.
  • la 200 de metri de punctele de evacuare a conductelor instalațiilor de epurare biologică din Nea Makris și Marathon și, în special, taberele THALA și THAA.

Interdicția nu include plaja de înot din KEDA/Z.

  • în zona râului Asopos, la 200 de metri de fiecare parte a gurii sale.

Comunicarea a venit din partea Direcțiilor de Igienă a Mediului și Control Sanitar ale Unităților Regionale din Regiunea Attica, solicitându-se implementarea măsurilor preventive sau represive necesare, precum și respectarea condițiilor de igienă (vestiare, toalete, dușuri, containere de colectare a deșeurilor etc.).

În zonele afectate, autoritățile locale sau portuare vor amplasa marcaje de interdicție a înotului. Acestea trebuie montate astfel încât turiștii să le poată observa, dar nici să nu afecteze mediul înconjurător.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri