Aeroporturile cu cel mai mare număr de anulări de zboruri din vara aceasta sunt Luton (Londra), Viena şi Santorini (Thira), iar aeroporturile cu cele mai puţine anulări, Zaragoza (Spania), Corfu (Grecia) şi Istanbul.

"Cele mai rezervate aeroporturi de destinaţie pentru luna august sunt Luton, Milano Bergamo International şi Bruxelles South Charleroi, iar cele mai multe anulări de până acum s-au înregistrat în Luton, Aeroportul Internaţional Viena şi Aeroportul Naţional Santorini (Thira). Aeroportul Internaţional Atena şi cel din Gatwick sunt şi ele pe lista aeroporturilor cu un număr ridicat de anulări. Călătorii pot încerca destinaţii alternative pentru vacanţe, pentru a evita riscul anulării zborurilor sau a bagajelor întârziate sau pierdute. Printre aeroporturile cu un număr scăzut de anulări se numără Zaragoza (Spania), Aeroportul Internaţional Corfu (Grecia) şi cel din Istanbul (Turcia)", conform datelor furnizate de Kiwi.com, preluat de Agerpres.ro.

Vara aceasta, oameni din toată lumea călătoresc intens iar românii nu fac excepţie, ajungând pe locul 9 în topul naţionalităţilor care se deplasează internaţional cu ajutorul acestei companii în luna august.

În această lună de vară sunt cele mai puţine rezervări pentru călătorii, în condiţiile în care românii călătoresc cu 38% mai puţin decât în iunie şi cu 40% mai puţin decât în iulie.

"Prima săptămână din august este cea mai aglomerată pentru călătorii din România către alte destinaţii, cu o scădere de 24% pentru a doua săptămână şi 40% pentru cea de-a treia. Totuşi, datele se pot schimba, având în vedere că vara aceasta 47% dintre români îşi cumpără biletele cu mai puţin de două săptămâni înainte, 11% le achiziţionează cu 4-6 zile înainte de plecare, iar un procent de 19% cu doar 3 zile sau mai puţin înainte", arată datele companiei de călătorii.

Între iunie şi iulie 2022, compania a înregistrat în România o rată a anulărilor din partea companiilor aeriene de 4,07%, faţă de 1,39% în lunile aprilie şi mai, pe când în august aceasta este de 2,83%. Este de aşteptat ca numerele din această vară să scadă semnificativ în toamnă. Până acum, pentru luna septembrie, companiile aeriene au o rată a anulărilor de 1,83%, arată sursa citată.

De asemenea, există o creştere voluntară a ratei anulărilor din partea pasagerilor: comparativ cu 3,65% în lunile aprilie şi mai, în ultimele 2 luni aceasta a ajuns la 4,8%. Până acum, pentru luna august, aceasta se situează la 2,17%, iar pe moment, pentru luna septembrie este de 1,41%.

Datele au fost extrase în perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2022 pentru perioada verii.

Kiwi.com este una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, cu sediul în Republica Cehă şi cu peste 1500 de angajaţi la nivel global. Compania înregistrează zilnic 2 miliarde de verificări ale costurilor, analizând 95% din informaţiile globale de zboruri pentru a oferi clienţilor opţiuni de rute şi costuri pe care alte motoare de căutare nu le găsesc.

Pe site-ul companiei sunt efectuate zilnic 100 de milioane de căutări şi vânzări de peste 50.000 de locuri.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri