Germania ocupă locul doi în topul destinațiilor preferate de europenii interesați de călătorii în natură, acestea fiind cel mai popular tip de vacanță în Germania, potrivit Organizaţiei Germane pentru Turism. Pentru că interesul crescut pentru vacanțele în natură se vede din ce în ce mai frecvent și în planurile de călătorie ale turiștilor români, l-am rugat pe E.S Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la București, să ne dea câteva sugestii de destinații pentru turiștii români care doresc să viziteze țara pe care acesta o reprezintă în România.

Dar mă întâi să menționăm că o treime din suprafața Germaniei este sub protecție specială, ca Parc Natural sau Parc Național: 16 parcuri naționale, 104 parcuri naturale, 16 rezervații ale biosferei UNESCO. Astfel, indiferent că ești amator de drumeții sau relaxare la centre spa, Germania are câte puțin din fiecare - sunt 300.000 km de trasee marcate de mers pe jos, peste 76.000 km de trasee pentru biciclete și 350 de stațiuni balneare certificate.

"Atât România cât și Germania au multe de oferit din punct de vedere turistic. Abia aștept să explorez mai mult România și vă aștept să descoperiți, la rândul vostru, Germania. În ambele țări, natura are foarte multe de oferit", declara ambasadorul Germaniei (foto) la o conferință organizată de Organizația Germană pentru turism, în luna mai a acestui an.

Peer Gebauer

E.S Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la București, s-a născut la în Stuttgart, oraș din sud-vestul Germaniei, regiunea Baden-Württemberg, așa că prima recomandare este chiar landul german Baden-Württemberg.

În Baden-Württemberg există o bogată activitate culturală şi multă natură perfect conservată. Din acest motiv, regiunea atrage anual milioane de turişti. După landul Bavaria, Baden-Württemberg este cea mai iubită destinaţie de vacanţă din Germania.

Printre atracţiile acestui land german se numără munţii Pădurea Neagră, Bodensee (lacul Boden) de la poalele munţilor Alpi, cu insulele Mainau şi Reichenau (înscrise în patrimoniul UNESCO), precum şi numeroase oraşe pitoreşti precum Heidelberg, Tübingen, Freiburg sau Konstanz.

Muntii Padurea Neagra

Landul Brandenburg, regiunea din jurul Berlinului, este o altă recomandare făcută de diplomatul german.

La o oră-o oră și jumătate de mers cu mașina în jurul Berlinului poți descoperi lacuri superbe și păduri superbe, adevărate bijuterii ale naturii. De multe ori când ajung în Germania, îmi petrec timpul în landul Brandenburg.

E.S Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la București

Printre destinațiile cele mai frumoase din Brandenburg, enumerăm capitala statului Potsdam – fostul centru al Prusiei cu castelele și grădinile sale (care fac parte din patrimoniul cultural mondial al UNESCO), dar și zona rurală Mark Brandenburg, cu cele peste 3.000 de lacuri și 33.000 km de cursuri de apă - cel mai întins peisaj de râuri și lacuri din Europa.

Postdam

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri