Atena și Lisabona au rezultat a fi cele mai ieftine destinații pentru un city-break în vreme de toamnă, arată un raport al Post Office Travel Money, preluat de Euronews.com. Aceasta este pentru prima dată în ultimii 15 ani când city break-urile din vestul Europei au învins orașele din est într-o analiză 20 de destinații turistice principale.

Un weekend în Atena costă circa 240 de euro, în medie, cu 15% mai puțin decât anul trecut și jumătate din cât ar costa o astfel de vacanță la Paris, unde prețurile au urcat cu 25%. Totuși, în ciuda creșterii galopante a costurilor, capitala franceză rămâne principala destinație pentru 25% dintre turiștii implicații în analiză.

Într-o situație similară se află și Lisabona, care s-a confruntat cu scumpiri semnificative ale cazărilor, pornind de la 43 de euro pentru o noapte, în septembrie 2021, și ajungând la 67 de euro pentru o noapte de cazare, în prezent. Cu toate acestea, capitala Portugaliei se clasează pe cel de-al doilea loc în analiză.

Atena și Portugalia au fost urmate îndeaproape de Cracovia, Riga, Budapesta și Praga. În același clasament au urmat Madrid, Berlin, Dubrovnic și Roma. Este pentru prima dată când Madridul, Berlinul și Roma apar în top zece al celor mai ieftine vacanțe în weekend.

Care sunt cele mai scumpe orașe europene, în prezent

Amsterdamul și Veneția ocupă primele locuri în ceea ce privește un city break în 2022. Costurile mari la cazare, la care se adaugă și lipsa unui număr mare de paturi disponibile au contribuit la scumpirea semnificativă a vacanțelor în aceste orașe.

Dacă în alte orașe, prețul cazării a crescut cu 20%, în Amsterdam a fost înregistrată o scumpire de 104%. Barcelona și Parisul se află și ele pe lista orașelor cu cazări foarte scumpe, fiind înregistrate creșteri de 67%, respectiv 62%.

Și costul meselor în restaurante a fost luat în calcul. Spre exemplu, în Atena, o masă pentru două persoane costă circa 45 de euro, față de 162 de euro în Stockholm, cea mai scumpă destinație din acest punct de vedere.

La nivel de experiențe culturale, Dubrovnicul ocupă primul loc, unde intrarea la un muzeu sau la un sit arheologic poate costa chiar și 66 de euro.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri