Două aeronave Airbus A321neo LR vor intra în flota companiei aeriene HiSky, la începutul anului 2023. Aparatele de zbor vor ajunge în România în martie și sunt programate să intre în serviciu chiar din luna aprilie. HiSky va fi primul operator al celor două aeronave, după ieșirea acestora de pe linia de producție a fabricantului Airbus.

Airbus A321neo LR face parte din noua generație dezvoltată de producătorul francez, cu scopul de a reduce impactul aviației asupra mediului și costurile transportului aerian, și pentru a îmbunătăți experiența de călătorie a pasagerilor. Modelul ales are un consum de combustibil cu 15% mai scăzut față de versiunile anterioare și emisii de gaze cu efect de seră reduse cu până la 50%. Gradul ridicat de eficiență a motoarelor asigură nu doar beneficii pentru mediu dar și pentru pasageri, intensitatea zgomotului resimțit în cabină fiind redus, de asemenea, la jumătate.

Principalul avantaj adus de acest model de aeronavă este însă capacitatea de a opera zboruri directe pe distanțe mai mari. A321neo LR poate parcurge, fără escală, o distanță de până la 7400 km, cea mai mare autonomie de zbor a unei aeronave de tip narrow-body.

Cele două aeronave noi au fost date în operarea HiSky de către compania americană de leasing Air Lease Corporation, cu care operatorul are deja un contract pe termen lung pentru celelalte cinci aeronave Airbus din flotă.

„HiSky s-a lansat în 2020 cu aeronave din familia A320 furnizate de ALC și, până acum, compania a înregistrat o dezvoltare susținută”, a declarat David Beker, Vicepreședinte Air Lease Corporation.

Compania aeriană HiSky a fost înființată în anul 2020 și are în exploatare o flotă de cinci aeronave din familia Airbus A320, cu o vârstă medie de 7 ani. Compania operează zboruri regulate din București, Cluj-Napoca, Iași, Baia Mare, Satu Mare și Chișinău către destinații interne și internaționale, precum și zboruri în regim charter în parteneriat cu principalele agenții de turism din România. De la începutul anului 2021, HiSky operat peste 5200 de zboruri și a transportat peste 550 mii de pasageri.

Sursa foto: HiSky

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri