Specialistii prevad modificari importante in structura turismului romanesc in urmatorii ani. Se anticipeaza chiar dezvoltarea unor noi zone turistice, pe masura ce se vor ridica noi hoteluri.

Construirea de noi locuri de cazare va aduce schimbari in oferta turistica. In mod cert, in urmatorii trei ani vom asista la aparitia nucleelor unor noi areale turistice in zone montane si in apropierea unor lacuri, in Delta Dunarii si in zone inedite de pe litoral, constituindu-se in noi statiuni turistice ce vor completa si vor diversifica oferta actuala, spune Paul Marasoiu, presedintele Peacock Hotels.

Se anticipeaza si aparitia unor oferte turistice neconventionale, precum cele pentru sporturile nautice cu ambarcatiuni, cu si fara motor, scufundari.

In zona montana se va construi, spun analistii, in perimetrul zonelor schiabile, si se vor amenaja si reamenaja pirtii si sisteme de transport pe cablu. Constructiile vor avea multiple functiuni, astfel incit sa poata fi valorificate pe tot parcursul anului. In perioada urmatorilor ani vom asista la o modificare consistenta in structura vechilor statiuni de pe litoral. Va fi evidenta cresterea ofertei pentru gazduirea de evenimente, toate proprietatile renovate de pe litoral sau cele nou construite urmind sa aiba spatiile necesare gazduirii de reuniuni ce vor completa oferta pentru primavara/toamna. Am putea fi martorii chiar ai unei decaderi relative a unor statiuni si a cresterii altora, mai spune Paul Marasoiu. Apropierea de momentul integrarii in UE atrage un mai mare interes din partea marilor tour operatori europeni pentru stabilirea unor parteneriate pe termen lung cu hotelurile de pe litoralul Marii Negre. TUI si-a anuntat deja intentia de a se implica mai serios in Romania.