Compania israeliană Eviation Aircraft a lansat cu succes primul avion de pasageri complet electric, denumit Alice. Avionul cu emisii zero a călătorit la o altitudine de 1.000 de metri la zobrul său inaugural de opt minute.

„Este istorie”, a declarat Gregory Davis, președintele și CEO-ul Eviation, pentru CNN Business, preluat de MSN. ”De când am trecut de la motorul cu piston la cel cu turbină, tehnologia de propulsie a avioanelor nu s-a mai schimbat niciodată.

„Lumea nu a mai văzut schimbarea tehnologiei de propulsie a unui avion de când am trecut de la motorul cu piston la cel cu turbină, în anii ’50”, a mai adăugat el.

Cu o tehnologie a bateriei similară cu cea a unei mașini electrice sau a unui telefon mobil, Alice va putea zbura timp de o oră și aproximativ 814 km cu nouă pasageri. Avionul are nevoie de 30 de minute pentru a se încărca complet.

Alice are o viteză maximă de croazieră de 250 de noduri, sau 287 mile pe oră. Pentru referință, un Boeing 737 are o viteză maximă de croazieră de 588 mile pe oră.

Eviation a fost fondată în 2015, compania sperând să folosească informațiile adunate în timpul zborului de marți pentru a revizui pașii următori și a livra avioane clienților până în 2027 – deși Eviation avertizează că planul poate fi schimbat.

Compania spune că se așteaptă să lucreze la dezvoltarea unei aeronave certificate FAA până în 2025, urmate de un an sau doi de teste de zbor înainte de a putea livra Alice clienților.

Trei versiuni diferite ale Alice sunt în etape prototip: o variantă „pentru zboruri comerciale obișnuită”, o versiune ”executive” și una pentru marfă. Configurația dispune de locuri pentru nouă pasageri și doi piloți, precum și 385 kg de marfă.

Sursa foto: Eviation

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri