Saga Blue Air, recent amendată de ANPC cu suma de peste 10 milioane de lei, este departe de a se fi încheiat, contrele între operatorul aerian și președintele ANPC ajungând aproape la nivelul unei dispute personale. Un lucru este sigur, însă: cei păgubiți, călătorii ale căror zboruri au fost anulate, nu își văd banii înapoi decât greu sau foarte greu, iar asta abia după ce apelează la companiile specializate.

"Cred că nu numai autorității noastre trebuia să-i fie atrasă atenția, când dânșii anulează curse mai văd și alte autorități acest lucru, mai văd și alte instituții că undeva, cineva nu-și vede de treabă", a declarat Horia Constantinescu pentru wall-street.ro.

Cât despre amenzile ANPC, șeful instituției a arătat că la acest moment cei de la Blue Air "nu prea mai au bănuți", astfel că, în cazul în care ANPC îi va obliga la o sancțiune sau alte tipuri de măsuri, nu vor avea de unde să plătească.

Totodată, acesta a declarat că este gata să se prezinte în fața oricărei instituții pentru a explica de ce a spus că această companie (Blue Air, n.r.) va ieși de pe piață.

Ei insistă că odată cu declarațiile mele incredibile nu și-au mai achitat facturile la kerosen. A fost o traumă probabil.

Horia Constantinescu, președinte ANPC

Pe de altă parte, șeful ANPC a arătat că instituția pe care o conduce le-a atras atenția celor de la Blue Air să nu mai organizeze curse dacă nu au siguranța că pot fi duse la bun sfârșit.

Horia Constantinescu a subliniat însă că acest lucru nu s-a întâmplat, fiind greu de explicat de ce compania a mai organizat câteva mii de curse despre care nu aveau această certitudine.

De asemenea, acesta a subliniat că este jenant faptul că astăzi reprezentanții companiei mai au neobrăzarea de a se uita în ochii a 73.000 de consumatori și de a le spune: "Constantinescu a distrus compania".

Șeful ANPC a făcut de altfel apel la cronologia evenimentelor, arătând că, în cazul acestor călători, el nu apucase să dea declarațiile "aparent nefericite", respectivii cumpărători de bilete fiind persoane care nu-și primiseră banii de aproximativ doi ani.

Să vă spun ceva cu toată responsabilitatea: sunt convins că nu Ministerul Mediului, prin poprirea conturilor Blue Air, este cel care a dus la deznodământul de atunci. Cred doar că au găsit pe cineva în spatele căruia să descarce mizeriile făcute.

Horia Constantinescu, președinte ANPC

Nu în ultimul rând, Horia Constantinescu a explicat că, aflat în prezența uneia dintre vicepreședinții Blue Air, avocat, a întrebat dacă nu se pot transforma datoriile către păgubiți în acțiuni la compania aeriană, propunere care a fost acceptată.

Șeful ANPC a arătat că ulterior a realizat însă că bonitatea companiei era zero, motiv pentru care propunerea a și fost atât de rapid acceptată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri