United Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, a dezvăluit planurile sale despre o potențială flotă de avioane electrice. Gigantul din aviație este optimist cu privire la acest demers și proiectează că ar putea avea zboruri comerciale electrice până la sfârșitul acestui deceniu, mai ales pe rutele scurte.

”Inițial, vrem să zburăm pe rute care au 200 de mile sau mai puțin. Dar, pe măsură ce densitatea de energie crește, aceeași aeronavă va avea o autonomie de 250 - 300 de mile, ceea ce ne va oferi mult mai multă utilitate aici pentru conectarea hub-urilor noastre”, a declarat Mike Leskinen, președintele companiei, notează Futurism.com.

Cu alte cuvinte, planul constă în testarea avioanelor electrice în zborurile regionale.

Compania a achiziționat deja, încă de anul trecut, 100 de avioane electrice, care pot transporta până la 19 pasageri. Avioanele au fost achiziționate de la compania suedeză Heart Aerospace. Fondatorul acesteia, Anders Forslund, a spus că avioanele se vor putea reîncărca în „sub jumătate de oră”, ceea ce este aproape la egalitate cu standardele din industrie.

În plus, Forslund speră că va primi certificarea de zbor până în 2028.

De asemenea, United Airlines a investit și în taxiuri aeriene electrice, comandând luna trecută 200 de aeronave capabile de decolare și aterizare verticală de la Eve Air Mobility.

Este clar că United este dispusă să investească bani în problema sustenabilității pentru a fi verde, împreună cu alte persoane grele din spațiu precum JetBlue și Virgin.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri