Aurora boreală este un fenomen pe care toată lumea trebuie să vadă cel puțin o dată în viață. Vizionarea aurorei boreale poate fi o nouă oportunitate de a vedea Europa de pe șine, destinațiile fiind accesibile cu trenul.

Iată care sunt cele mai bune rute pe care poți merge pentru a te bucura de spectacolul de lumini, conform Euronews.

Norvegia, „Sfântul Graal” al Europei pentru aurora boreală

După cum sugerează și numele, aurora boreală se poate observa doar în țările din apropierea polilor. Acest lucru face ca Norvegia să fie Sfântul Graal al Europei pentru observarea luminilor.

Planul pentru o vacanță: vizitați locurile de aici timp de o zi, apoi luați un alt tren de noapte spre Bodø și porniți la vânătoare de aurora boreală.

Citiți și: Ți s-a anulat avionul? Care sunt cele mai noi rute feroviare din Europa și cât costă un bilet.

Suedia: Lumini și trenuri de ultimă generație

Suedia este o altă destinație excelentă pentru a vedea aurora boreală. Aurora Sky Station din Abisko este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a vedea fenomenul, deoarece se află direct sub ovalul aurorei, un inel magnetic în jurul Pământului, unde spectacolul este cel mai vizibil.

Abisko este un mic sat din nordul Suediei unde se poate ajunge cu trenul pe ruta Stockholm- Kiruna-Abisko. În plus, este probabil cel mai nordic loc pe care îl veți vizita vreodată.

Scoția și parcurile cu cer întunecat

În Marea Britanie, există mai multe posibilități de a admira aurora boreală, însă nicăieri mai mult decât în Scoția.

În această țară se află Galloway Forest Park, unul dintre singurele parcuri cu cer întunecat din Marea Britanie, datorită lipsei de poluare luminoasă. Un parc de cer întuneric este o zonă care limitează utilizarea luminii artificiale pentru a reduce poluarea artificială a luminii. Scopul principal al unui parc de cer întunecat este crearea unui mediu nocturn adecvat pentru astronomie.

Accesibil cu un tren cu vagon de dormit de la Londra la Glasgow, acest parc este un loc minunat pentru a vedea luminile în timpul iernii.

Citiți și: Italia te plătește ca să o vizitezi: Călătoria cu trenul este gratuită pentru această regiune.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri