Secretarul de stat pentu turism, Lucia Morariu, a anuntat introducerea, incepand cu 15 iunie, a noi curse aeriene interne de catre Tarom, insa reprezentantii companiei sustin ca acestea sunt de fapt propuneri care urmeaza sa fie analizate in cadrul Tarom.

Potrivit unui comunicat de presa remis de secretarul de stat in Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, Lucia Morariu, introducerea curselor interne va facilita accesul turistilor pe litoral, acestia avand posibilitatea "de a petrece o vacanta la mare la un pret extrem de accesibil". Astfel, secretarul de stat a precizat ca Tarom va include din 15 iunie zboruri directe Cluj-Constanta, Iasi-Constanta, Timisoara-Constanta si Bucuresti-Tulcea.

"Ministrii liberali ai Turismului si ai Transporturilor, impreuna cu Tarom, au agreat sustinerea produsului turistic romanesc prin introducerea curselor. Prin cursa Bucuresti-Tulcea, accesul in zona al turistilor straini si romani, din ce in ce mai interesati de aceasta regiune unica, va fi usurat in mare masura. Ne asteptam la o crestere a circulatiei turistice catre Litoral si Delta Dunarii cu circa 10% in acest an fata de anul precedent, numai ca urmare a acestor masuri punctuale", a precizat, citata de NewsIn, Morariu.

Totodata, Morariu a anuntat ca va fi regandit sistemul de de promovare al destinatiei turistice Romania, in directa relatie si parteneriat cu operatorii aerieni care dezvolta zboruri in si spre Romania. "Cataloagele, revistele si brosurile care prezinta Romania turistica vor trebui sa se gaseasca in fiecare avion romanesc. Vom coopera cu Tarom in deschiderea reprezentantelor externe de promovare si realizarea de campanii de marketing comune. Vom oferi spatii de prezentare companiei Tarom si altor operatori aerieni locali in cadrul standului Romaniei la toate targurile externe la care vom participa de acum inainte", a conchis secretarul de stat.

Pe de alta parte, reprezentantii companiei aeriene sustin ca este posibil ca aceste curse sa fie introduse, insa nu se cunoaste exact data, propunerea fiind in continuare analizata de conducerea Tarom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Directorul operaţional al Aeroportului Otopeni a fost suspendat din funcţie
Setari Cookie-uri