Vacanțele la schi în Bulgaria vor fi mai scumpe în acest an. În pragul noului sezon, hotelierii din stațiunile de iarnă ridică prețurile nopților de cazare, data de debut a sezonului de schi estimându-se a fi 17 decembrie.

În toate cele trei stațiuni mari de schi - Bansko, Borovets și Pamporovo, pregătirile sunt deja în desfășurare, iar așteptările sunt pentru un sezon mai puternic. Întreținerea lifturilor și a instalațiilor a început deja, iar industria calculează noile prețuri pentru servicii, scrie Novinite.com.

Până la acest moment, clculele arată că înnoptările în stațiunile de iarnă vor fi cu aproximativ 20% mai scumpe în acest an. Creșterea va varia între 11 și 30%, în funcție de tipul de hotel, clasificare și locație.

Cu toate acestea, cu mai puțin de o lună înainte de începerea sezonului de schi, rezervările timpurii în stațiunile montane înregistrează deja o creștere. Și după două ierni grele pentru turism, în acest an, hotelierii așteaptă cu optimism noul sezon pe pârtii.

"Până acum, înscrierile și rezervările timpurii sunt încurajatoare și ne fac să credem că sezonul va fi chiar mai bun decât sezonul de anul trecut. Ne așteptăm la o creștere cu aproximativ 10% a oaspeților de pe toate piețele", spune Blagovestka Tomova, Uniunea Hotelierilor din Borovets.

"Încep deja rezervările timpurii - aproape că nu sunt locuri în Bansko pentru Anul Nou. Avem deja întrebări - din vară, de pe piețele externe, ceea ce este un indicator că există mișcare în sectorul turistic și turismul de schi", s-a lăudat Kiril Zashev, un hotelier din Bansko.

Cu toate acestea, cu cât sezonul de schi se apropie mai mult, cu atât factura devine mai dificilă, atât în hoteluri, cât și în domeniile de schi. Și orice creștere a prețurilor se reflectă rapid în ofertele către turiști.

„Livrări, carburanți, salarii, electricitate, resurse energetice - toate acestea oferă un preț final, care este diferit în fiecare lună și este greu de prevăzut”, spune directorul executiv al companiei concesionare din Pamporovo, Mariyan Belyakov.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri