Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a emis pe 6 decembrie primul aviz din România pentru înființarea unei Organizații de Management al Destinației (OMD). Beneficiarul este Suceava – „Orașul Cetății de Scaun”, noua entitate fiind dezvoltată pe plan local.

Suceava a primit avizul de înființare al primului OMD dezvoltat pe plan local din România. Această entitate ar urma să susțină dezvoltarea turismului din zonă și este bazată pe un parteneriat public-privat, dar și cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Organizația de Management al Destinației „Suceava – Orașul Cetății de Scaun” este formată din următorii membri fondatori: Consiliul Local al Municipiului Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Muzeul Național al Bucovinei, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Complex Zamca, Mandachi Hotel&Spa, agenția de turism EXIMTUR, Shopping City Suceava și Iulius Mall. Președinte este primarul Sucevei, Ion Lungu

Ce este un OMD

Pentru înființarea unui OMD (Organizație de Management al Destinației) local, destinația trebuie să fie atestată ca stațiune turistică de interes local/național sau să existe minimum 100 de locuri de cazare în structurile de primire turistice clasificate. Printre criteriile minime obligatorii, menționăm și includerea a cel puțin un post de manager de destinație turistică în structura organizatorică. Referitor la strategia de dezvoltare și marketing turistic, precum și la planul de acțiune, acestea pot fi elaborate și adoptate în cel mult 1 an de zile de la primirea avizului.

Reforma este cuprinsă și în Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 11: Turism și cultură.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri