Dacă plănuiai o vacanță la Disneyland, 2023 ar putea fi anul perfect – desigur, cu condiția să faci rezervări din timp. Ce pregătește Walt Disney Company în parcurile sale și ce trebuie să știți înainte de a vă pregăti o vacanță la Disneyland, fie că e vorba de parcul din Paris sau de cele din Statele Unite?

Walt Disney Company aniversează 100 de ani în 2023, iar evenimentele dedicate acestei sărbători încep chiar din ianuarie. Va fi cea mai mare aniversare globală din istoria companiei, (chiar dacă centrul atenției este concentrat pe SUA) iar parcurile de distracții vor fi în centrul acesteia, conform blogului oficial al DisneyParks. Așa că, pe lângă evenimente, ne putem aștepta și la oferte speciale și reduceri aniversare.

Astfel, Disneyland Resort din California va da startul încă de pe 27 ianuarie, cu decoruri noi, dar și produse noi la magazinele și restaurantele sale. Celebrul castel al Frumoasei din Pădurea Adormită va fi redecorat, se va lansa o nouă atracție - Mickey & Minnie’s Runaway Railway - și vor fi inaugurate spectacole de noapte – World of Color și Wondrous Journeys. În martie se va redeschide Mickey’s ToonTown, iar compania promite multe alte evenimente în anul aniversar.

Și la Disney World din Florida vizitatorii se vor putea bucura de atracții noi, cum ar fi Journey of Water, Inspired by Moana sau rollercoasterul TRON Lightcycle/Run. Deja s-au anunțat și oferte speciale la brățările de intrare, care vor avea un design special dedicat centenarului companiei.

Ce se va întâmpla la Disneyland Paris în 2023

Disneyland Paris, cel mai accesibil pentru români, va marca aniversarea cu un program special pe 16 octombrie 2023 (la 16 octombrie 1923 a fost fondată compania Walt Disney). După 16 octombrie vor avea loc activități în premieră, ca parte din aniversare.

În plus, parcul din Franța aniversează în continuare și 30 de ani de la inaugurare cu decorațiuni speciale, costume de gală pentru personaje, noi spectacole de lumini și sculpturi unice. Magazinele și restaurantele din Disneyland Paris vor oferi și ele produse speciale, dedicate aniversării. Aceste festivități se vor încheia pe 30 septembrie 2023. Ca urmare, 2023 ar putea fi cel mai bun an pentru a merge la Disneyland Paris.

La ora actuală, o noapte de cazare pentru 2 persoane pe 16 octombrie 2023 plus 2 zile de intrare la cele două parcuri ale Disneyland Paris costă de la 401 euro în sus. Prețurile vor crește însă, cel mai probabil, pe măsură ce se va apropia această dată.

Cum poți evita aglomerația la Disneyland Paris

Disneyland Paris este mai aglomerat decât alte parcuri din Europa iar la unele atracții cozile pot depăși o oră sau chiar două – iar dat fiinde evenimentele speciale din 2023, ar putea fi chiar mai lungi. Totuși, poți evita cozile în două intervale. Unul dintre acestea este de la prima oră (poți intra în parc și înainte de 9:30, în ciuda informațiilor oficiale) până pe la 10:30-11:00. Al doilea este după paradă, adică după ora 18:00, și până la ora închiderii.

De asemenea, e mai bine să eviți week-end-urile și zilele de miercuri, când elevii din Franța sunt liberi sau au zi scurtă. Marțea și joia este, în general, cel mai liber (luni și vineri fiind ”lipite” de week-end de mulți vizitatori).

În termeni de perioadă a anului, toamna este perioada perfectă pentru a vizita Disneyland Paris – dar, cum centarul pică în octombrie iar în septembrie continuă aniversarea a 30 de ani, situația ar putea fi diferită în 2023.

Sursa foto: wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri