Beijingul a condamnat impunerea prezentării de teste negative COVID-19 pentru călătorii sosiţi din China la intrarea pe teritoriul mai multor ţări, între care Canada şi Statele Unite, avertizând că ar putea recurge la "contramăsuri" drept represalii.

"Unele ţări au impus restricţii de intrare numai pentru călătorii chinezi. Acest lucru nu are o bază ştiinţifică şi unele practici sunt inacceptabile", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Mao Ning, adăugând că China ar putea "recurge la contramăsuri, pe baza principiului reciprocităţii".

China şi-a menţinut graniţele în mare parte închise pentru cetăţenii străini din 2020 din cauza pandemiei de COVID-19.

Ţara nu a eliberat vize turistice de aproape trei ani şi impune o carantină obligatorie la sosire.

Aceasta măsură de izolare va fi ridicată pe 8 ianuarie, însă va fi necesară în continuare prezentarea unui test de screening efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul chinez.

La trei ani după apariţia primelor cazuri de coronavirus la Wuhan, China şi-a suspendat brusc pe 7 decembrie politica sa draconică supranumită "zero COVID". După ridicarea restricţiilor, spitalele chineze au fost copleşite de un număr tot mai mare de bolnavi de COVID-19.

În contextul exploziei de contaminări în China, numeroase ţări, printre care Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, la unison cu Statele Unite, Canada şi Coreea de Sud, au decis să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri