Un an mai bun în turism este așteptat de Asociația „Viitorul turismului”, din Bulgaria. Cu toate acestea, situația politică și iarna fără zăpadă nu sunt în favoarea sectorului, a spus Pavlina Ilieva, președintele Organizației Touroperatorilor din Bulgaria (similar ANAT-ului din România).

Anul trecut a fost extrem de încărcat pentru touroperatori din cauza măsurilor pentru coronavirus, dar și a războiului care a început în Ucraina, la începutul anului. Cei doi ani de izolare și ridicarea măsurilor au dezlănțuit dorința oamenilor de a călători, iar anul a fost foarte puternic pentru turism, a subliniat Pavlina Ilieva, scrie Novinite.com.

”Din păcate, pentru turismul intern nu a fost un an foarte bun în Bulgaria. Criza refugiaților din Ucraina i-a făcut pe bulgari să rămână în case și să nu mai rezerve vacanțe”, a declarat Ilieva.

În plus, pandemia și războiul au schimbat foarte mult comportamentul turismului și modul în care turiștii rezervă vacanțe. De asemenea, și touroperatorii au trebuit să se adapteze noilor tendințe cu oferte accesibile.

”Dacă vrem ca turismul să se dezvolte, trebuie să îl transformăm într-o politică națională, iar lucrurile vor căpăta alt contur. Dacă vrem să avem o vară înfloritoare, trebuie să începem de acum cu promovarea. Trebuie să stabilim publicurile țintă, ca să știm cu ce prețuri venim”, a completat aceasta.

Situația politică și lipsa unui guvern permanent nu reflectă bine activitatea sectorului. În acest moment, antreprenorii caută o soluție individuală la problemele lor și sunt în urmă în dezvoltarea față de cei din țările europene, a mai spus Pavlina Ilieva. Ea a subliniat că este nevoie de o strategie modernă pentru dezvoltarea sectorului.

Din punctul de vedere al tour-operatorilor, este imperativă crearea unui fond de garantare care să acopere riscurile de călătorie, precum și crearea unui organism de control de lucru.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri