Spania continuă campania de încurajare a tinerilor care vor să se mute în mediul rural, atrâgându-i pe aceștia cu sume de bani pentru a crește gradul de locuire. Spania nu este singura țară care a recurs la această metodă, Italia fiind un alt exemplu notabil, dacă ne gândim la casele disponibile la un euro.

Iată care sunt cele patru sate din Spania în care ne putem muta, dar și care sunt beneficiile de care putem profita:

  • Ponga, Asturias

Ponga este un oraș și un municipiu din provincia și comunitatea autonomă Asturias, nord-vestul Spaniei. Capitala sa este San Juan de Beleño. Ponga este gazda unui incredibil Parc Natural și se află în imediata apropiere a defileului Los Beyos.

Mai multe vestigii arheologice arată că a fost locuit în epoca bronzului. În timpul colonizării romane, Ponga aparținea teritoriului Cantabriei. Prima referință documentată despre Ponga a avut loc pe vremea lui Alfonso al IX-lea din León.

Guvernul Asturias oferă 3.000 de euro cuplurilor tinere interesate de o locuință în sat, alături de alți 3.000 pentru fiecare nou născut al familiei, scrie SpanishNewsToday.

  • Rubia, Galicia

Aflat în nordul Spaniei, Rubia este un sat cu un trai ieftin și cu un sistem de educație foarte bine pus la punct.

Autoritățile din Rubia sunt dispuse să ofere între 100 și 150 de euro pe lună tinerilor care vor să își întemeieze o familie în regiune.

  • Griegos, Aragon

Griegos este o comună situată în provincia Teruel, Aragon, Spania. Conform recensământului din 2004, municipiul are o populație de 137 de locuitori.

Pentru a crește numărul locuitorilor, autoritățile oferă chirie gratuită timp de trei luni, alături de un loc de muncă sigur. Ulterior, chiria va costa doar 225 de euro pe lună.

  • A Xesta, Pontevedra

San Fiz da Xesta este un sat, aflat în provincia Pontevedra, Galicia. În 2011 populația era de 252 de locuitori, în scădere față de 1999 când avea 271 de locuitori.

Biserica locală Sfântul Fiz este principala atracție a satului.

Autoritățile satului nu au posibilitatea unor sume, ca cele enumerate mai sus, însă vin cu chirii de numai 100 de euro pe lună.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri