Compania aeriană Wizz Air a renunţat, începând cu 10 ianuarie 2023, la baza aeriană de la Aeroportul Internaţional "George Enescu" iar de la 1 februarie va opera doar o parte dintre destinaţii, potrivit unui anunț al Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, citat de Agerpres.

Rutele care rămân operaţionale după 1 februarie sunt către Londra (Luton) şi Milano (Malpensa).

"Discuţiile cu Wizz Air rămân în continuare deschise, urmând a fi analizată posibilitatea extinderii numărului de rute operate sau creşterea frecvenţei de operare, pe rutele operate din 1 februarie, în funcţie de evoluţia situaţiei economice. Totodată, Aeroportul Bacău este angajat într-o colaborare activă, continuă şi cu alţi operatori aerieni în vederea suplimentării cererii pentru destinaţiile solicitate de pasageri şi care au suferit modificări în ultima perioadă", precizează comunicatul de presă al CJ Bacău.

Potrivit sursei citate, la finalul anului 2022, în urma negocierii cu operatorii aerieni, a fost introdusă o schemă de reducere a tarifelor aeroportuare cu pană la 50%, în funcţie de numărul de aterizări înregistrate într-o lună şi de numărul de pasageri îmbarcaţi într-un an, în scopul diversificării rutelor aeriene şi a creşterii traficului de pasageri.

"Aeroportul Internaţional "George Enescu" Bacău este deschis oricărei companii aeriene care îşi manifestă interesul de a opera pe aeroportul băcăuan, fiind necesară în acelaşi timp o evaluare riguroasă a serviciilor oferite, în vederea asigurării aceloraşi standarde de calitate cu care pasagerii care au tranzitat aeroportul în ultima perioadă s-au obişnuit", se mai arată în comunicatul de presă.

În graficul de iarnă 2022-2023, Wizz Air opera şapte destinaţii din Bacău către Londra, Milano, Bruxelles, Liverpool, Torino, Bologna, Roma.

Din 01 februarie, compania va opera zboruri doar către Londra şi Milano.

În graficul de vară, zborul către Londra era operat cu o frecvenţă de 9 ori pe săptămână iar in graficul de iarnă cu o frecvenţă de 7 ori pe săptămână. Începând cu 1 februarie, vor fi operate 6 zboruri săptămânal.

Milano, atât în graficul de vară 2022 cât şi în graficul de iarnă a fost operat cu o frecvenţă de 3 ori pe săptămână iar începând cu 1 februarie va fi operat de două ori pe săptămână.

Începând cu 28 martie, odată cu începerea graficului de vară, destinaţia Milano (Bergamo) va fi operată de Aeroitalia cu o frecvenţă de 4 ori pe săptămână.

Preşedintele executiv al Aeroportului Internaţional "George Enescu" Bacău, Oana Chelaru, a demisionat, marţi, din funcţie în urma unui audit efectuat de o firmă independentă, la solicitarea CJ Bacău.

Preşedintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, a declarat că intenţionează reorganizarea Aeroportului din regie în societate pe acţiuni.

Sursa foto: Wizz Air

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri