În meniul TAROM am găsit zacuscă, salam de Sibiu și prăjitura Măgura. Mâncarea nu va mai fi însă gratis, ca înainte de pandemie, deoarece linia aeriană s-a inspirat din modelul low-cost.

Linia națională aerian a anunțat că, din 2023, serviciile de catering vor reveni la bordul aeronavelor sale. TAROM a eliminat complet ”serviciul gratuit de mese” în 2020, în contextul pandemiei. De atunci și până acum, echipajul de cabină le-a putut oferi pasagerilor TAROM doar apă plată (e drept, gratuit).

Pasagerii care achiziționează bilete de avion la Clasa Business vor beneficia, începând de anul acesta, de o serie de facilități, incluzând un serviciu de catering special constând într-o varietate de meniuri și o selecție de băuturi premium. Ceilalți pasageri vor putea măcar să cumpere mâncare și băuturi, TAROM introducând serviciul de vânzare la bord, care cuprinde nu doar produse alimentare și băuturi, ci și parfumuri, bijuterii sau ceasuri. Serviciul a fost contractat cu compania Uplift Airport Services.

Pasagerii vor putea plăti cu cardul (doar Visa sau Mastercard) sau cu cash - lei, euro sau lire sterline în cazul zborurilor din și spre Marea Britanie. De asemenea, ei își pot comanda meniul dorit în timpul rezervării biletului de avion sau după achiziţionarea acestuia, dar nu mai târziu de 24 de ore înainte de ora de plecare programată a zborului din Bucureşti. Meniul include și opțiuni vegetariene.

Cât costă mâncarea pe zborurile TAROM

Câteva exemple din meniul prezentat de linia aeriană națională. Un sandviș cu salam de Sibiu costă 7 euro, la fel și unul cu ”şuncă afumată din Carpaţi, castraveciori muraţi şi roşii cherry”. Pentru vegetarieni, există varianta de sandviș cu brânză Emmentaler, tot la 7 euro.

La 9 euro puteți savura o gustare picantă din păstrăv afumat ori o salată de păstrăv cu mazăre, porumb şi maioneză. La 7,5 euro există opțiunea de a comanda zacuscă (2 sortimente). La 5 euro primiți 6 fursecuri cu aromă de cafea sau vanilie. Arahidele coapte cu sare costă 3 euro/50 de grame. O porție de plăcintă cu brânză costă 7 euro.

Dacă vreți un pahar de vin (Lacerta), acesta costă 10 euro (0,375 l) sau 7 euro (0,187 l). O cafea este 4 euro, iar dacă vreți lângă ea și o prăjitură Măgura, acest combo are un preț special de 5 euro. Un cocktail este 9,5 euro, iar o bere Ursus la doză, 5 euro.

Pentru copii, un suc de fructe Tedi este 2 euro, iar o napolitană Loacker, 1,5 euro. Meniul integral poate fi consultat AICI.

TAROM s-a inspirat de la liniile low-cost

În mai 200, directorul de atunci al TAROM, Mihăiță Ursu, anunța că ”În aproximativ 6 luni vom avea şi noi, ca şi companiile low-cost, un program de sales on board, adică pasagerul va avea ocazia să-şi aleagă şi să-şi comande la bordul aeronavelor dacă doreşte să servească ceva. Deja este activ sistemul de plată a bagajelor. Nu mai este gratuit, este opţional. Este o sursă de venituri adiacente pe care o estimăm că undeva în jur de 3 ani de zile ne va genera în jur de 12 milioane de euro venituri suplimentare. Sunt măsuri pe care începem să le aplicăm, să le adaptăm la provocările actuale ale pieţei şi eu zic că vor fi un adevărat succes pe termen scurt".

Sursa foto: Facebook / TAROM

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri