Nu am știut până acum foarte mult lucruri despre Brăila. Informațiile pe care le aveam erau desprinse mai degrabă din glumele despre cum liceeni de aici care „au luat Bac-ul” sau din conflictele mediatizate care par rupte din cărți de istorie, o istorie pe care vrei să o uiți. Pentru a încerca să privesc Brăila dintr-o lumină pozitivă, am vizitat una dintre cele mai curajoase investiții din România: un centru SPA aflat pe malul Lacului Sărat, la periferia orașului de pe Dunăre.

De la București până la Brăila faci aproximativ 3 ore, fie că alegi să iei mașina sau trenul. Cu toate că e aproape de Capitală, nu am auzit niciodată pe cineva spunând că merge într-un city break acolo. La o simplă căutare pe internet cu atracțiile din Brăila, printre primele recomandări vei vedea Stațiunea Lacu Sărat, recunoscută pentru tratamentele pe bază de băi saline. Cu toate că anii de glorie ai stațiunii par să fi apus odată cu comunismul, o investiție de 20 de milioane de euro a vrut să schimbe imaginea Lacului Sărat.

Anul trecut s-a deschis Alma Health & Spa Retreat, un resort cu 185 de camere, centru de evenimente și centru de sănătate, plajă privată și piscine, situat în stațiunea Lacu Sărat din județul Brăila. Construcția resortului a durat 3 ani și jumătate, iar această investiție a dat de muncă pentru nu mai puțini de 100 de români, majoritatea din Brăila.

Sursă foto: Alma Health & Spa Retreat

O stațiune devenită un munte de gunoi păzit de câinii nimănui: Ce promit autoritățile?

Prima imagine pe care o ai înainte să ajungi în stațiune sunt gunoaiele de pe marginea străzii și populația de câini care te face să te bucuri că ești în mașină. Vorbind cu personalul centrului SPA, mi-au spus că nu îmi recomandă neapărat să fac o vizită pe malul lacului, din cauza câinilor de acolo.

Stațiunea a avut o însemnătate istorică, în trecut Lacu Sărat era comparat cu Marea Moartă datorită calităților curative. Cu toate că imaginea din prezent este dezolantă, autoritățile promit o schimbare la față a Lacului Sărat, începând cu vara acestui an. Consiliul Judeţean Brăila, Primăria Brăila şi Primăria Chiscani, localitate pe raza căreia se află staţiunea, s-au asociat şi au format Asociaţia de Cooperare şi Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Staţiunii Lacu Sărat, iar cele trei entităţi publice au stabilit să aloce fiecare bani anual pentru dezvoltarea staţiunii. Conform Agerpres, Lacu Sărat se află în paragină de zeci de ani, din cauza unei lungi dispute între administraţiile din Brăila şi Chiscani asupra dreptului de administrare a staţiunii.

Sursă foto: Alma Health & Spa Retreat

Alma Health & Spa Retreat sau când privatul nu mai așteaptă după autorități

Primul gând pe care îl ai când zărești resortul Alma Health & Spa Retreat este că nu se potrivește neapărat în puzzle-ul de la Lacu Sărat: o construcție enormă, întinsă pe aproape 3 hectare, care face parcă face în ciudă gunoiului din jur.

Prețul unei nopți de cazare începe de la 600 lei/noapte cameră dublă cu micul dejun inclus și acces la plaja privată, locul de joacă pentru copii și facilitățile wellness. Atracția resortului Alma Health & Spa Retreat este reprezentată de centrul de tratament, cu 60 de cabinete individuale de tratament, piscină cu apă sărata și săli de kinetoterapie. Este bine de știut că aceste tratamente nu se pretează pentru toată lumea, multe intervenții sunt prevăzute cu un control prealabil din partea medicului din cadrul SPA-ului.

Există diferite pachete puse la dispoziție de hotel, care prevăd un set complet de tratamente. Spre exemplu, pachetul Alma Balneo prevede 5 terapii diferite: o baie cu nămol/plante, masaj (25 minute), electroterapie, duș subacval sau hidromasaj. Prețul acestor tip de pachete este cuprins între 280 lei și 550 lei.

Sursă imagine: Facebook/Alma Health & Spa Retreat

Cum a încercat resortul să se plieze pe viața românilor

Proiectul Alma Health & Spa Retreat , fondat de Vasile Dogărescu, pare un lucru riscant pentru un oraș precum Brăila. Poate din acest motiv, antreprenorul s-a gândit să deschidă în cadrul centrului spa și un loc propice pentru cele mai frecvente evenimente (fericite) din viața românilor: nunțile.

Serviciile resortului sunt completate printr-un centru de evenimente și conferințe cu capacitate de până la 1000 de participanți, 3 săli de conferință, un ballroom, dar și restaurante cu spații generoase, lumină naturală și acces la terase.

Latura gastronomică este acoperită de cele 6 restaurante, de la mâncare tradițională romănească, la măncare pescărească specifică zonei, mâncare cu specific internațional, dar și o zonă de self-service pentru oaspeți.

Sursă imagine: Facebook/Alma Health & Spa Retreat

Sursa foto: Alma Health & Spa Retreat

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri