Nu numai în România a nins abundent, ci și în Bulgaria, unde, de asemenea, cei mai bucuroși au fost administratori de pârtii și operatorii turistici din stațiunile montane. În Pamporovo, stratul de zăpadă a atins 80 de centimetri, iar hotelurile și restaurantele s-au umplut deja de turiști.

Deși nu a fost zăpadă din plin, în stațiunile turistice montane s-au menținut temperaturile scăzute, ceea ce mai atrăgea câțiva turiști. În prezent, stratul de zăpadă a atras un număr mare de turiști, iar hotelurile funcționează aproape la capacitate maximă, transmit autoritățile din regiune, scrie Novinite.com.

”Gradul de ocupare al hotelurilor atinge 80%. Cei mai mulți turiști sunt din Turcia și Irlanda, dar și din Bulgaria. De asemenea, accesul pe pârtiile din resorturi a rămas la prețul de anul trecut”, a declarat Kostadin Belenozov, expert în turism.

O altă regiune din Bulgaria, Chepelare, se bucură și ea de zăpada căzută în ultimele zile, mai ales că municipalitatea se pregătește pentru ridicarea unui centru de schi dedicat copiilor.

”Ne așteptăm la rezultate bune, mai ales că aici sezonul de schi durează până în jurul datei de 10 martie”, a declarat Sabi Madankov, președintele Asociației Hotelurilor și Restaurantelor din Chepelare.

Și în Poiana Brașov sunt deschise pârtiile din partea inferioară a masivului Postăvarul, respectiv: Sulinar, Drumul Roșu, Zidul mare, breteaua de legătură care leagă Drumul Roșu cu pârtia Bradul și varianta 3E. Stratul de zăpadă bătută de pe pârtie este de aproximativ 20-30 de cm.

Se schiază în condiții bune în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze.

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează sunt telecabinele Capra Neagră și Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion. Ultima urcare cu telegondola va fi la ora 17.00, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 16.30.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri