Românii care și-au făcut cadou vacanțe de Ziua Îndrăgostiților au ales destinații exotice (60%), citybreak-uri în capitale europene (20%) sau pârtii de schi în Alpi, ori chiar în România, la Poiana Brașov, arată datele furnizate de Nordis Travel pentru perioada Valentine's și Dragobete. Cea mai scumpă vacanță de Ziua Îndrăgostiților a costat 45.000 de euro și a fost plătită de un cuplu care va petrece în Elveția.

60% dintre îndrăgostiții care au decis să se bucure de călătorii de Valentine`s Day și Dragobete au ales Asia și cele două destinații de top, Maldive și Dubai, arată datele Nordis Travel, agenție turoperatoare axată pe vacanțe tailor made. Costurile pentru un sejur de șapte zile pornesc de la 3.500 de euro de persoană. 20% dintre cupluri au ales city break-uri în Europa, în capitale precum Paris, Roma, Londra sau Barcelona, iar alți 20% au ales să meargă la schi în Austria, Elveția, Franța, Italia sau chiar în România, la Poiana Brașov.

Cea mai scumpă vacanță de Ziua Îndrăgostiților a costat 45.000 de euro și a fost plătită de un cuplu care va petrece în Elveția. Peste 70% din rezervări au fost făcute last minute, cu cel mult trei săptămâni înainte, iar 80% dintre turiști au preferat să reducă durata vacanței, de la 8-10 nopți anul trecut, la 6-7 zile în acest an, fenomen constatat de reprezentanții Nordis Travel în special în cazul celor care merg la schi.

Cât costă o vacanță exotică de Valentine's Day

De Ziua Îndrăgostiților și Dragobete, românii caută zonele calde și pârtiile de schi. Vedeta sezonului este Asia, cu destinații precum Thailanda, Bali sau Vietnam, alături de destinațiile de top Maldive și Dubai.

„O caracteristică a acestui început de an turistic este diferența mare de preț, de până la 1.000 de euro, între pachetele achiziționate din timp și cele luate în ultimul moment”, a observat Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Astfel, pentru cei care și-au planificat vacanța de Valentine`s Day cel puțin dinainte de Sărbători, prețul a pornit de la 2.500 de euro de persoană, pentru opt nopți de cazare și bilet de avion, în timp ce vacanțele achiziționate cu doar două-trei săptămâni înainte au avut prețuri începând de la 3.500 euro/persoană. Cei mai mulți au ales să se bucure de surprize romantice, precum cine pe plajă, ori la marginea unor piscine private, decorate cu petale de trandafir.

Parisul, cea mai scumpă destinație europeană de Ziua Îndrăgostiților

Parisul rămâne una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță pentru a celebra iubirea. Pachetele turistice de aici încep de la 2.700 de euro/persoană și includ bilet de avion, cazare la hotel de 4 stele, o plimbare pe Sena, bilete la Moulin Rouge și cină romantică la un restaurant cu stele Michelin.

O altă destinație europeană aparte aleasă de îndrăgostiții din România este Veneția, mai ales că Valentine`s Day coincide cu Carnavalul de la Veneția. Tarifele încep de la 1200 de euro/persoană pentru patru nopți de cazare, zbor cu avionul și transfer la hotel. Roma, Londra și Barcelona sunt și ele în topul destinațiilor preferate pentru city break-uri europene de Valentine s Day, cu prețuri și servicii apropiate.

45.000 de euro, un sejur de șapte zile de vis în Elveția

„Când vine vorba de persoana iubită, românii sunt mereu generoși, lucru confirmat și anul acesta, când am înregistrat un nou record pentru o vacanță de Valentine`s Day”, mai spune Anca Drugan.

Este vorba de o vacanță-cadou în valoare de 45.000 euro. Cei doi îndrăgostiți vor călători cu un private jet la Zurich, vor avea parte de transfer privat cu limuzina și două nopți de cazare la un hotel de 5 stele. În cele două zile, vor vizita Lindt Chocolate House și un atelier particular de ceasuri, iar cina va fi servită într-o atmosferă romantica la un restaurant local. Vacanța va continua cu o călătorie de vis spre St. Moriz, cu Glacier Express, iar acolo vor avea parte de un sejur de 5 zile, timp în care vor primi lecții de schi și se vor bucura de minunăția locului. Pachetul include toate mesele, iar cinele vor fi servite într-un cadru romantic.

În ceea ce privește turismul intern, majoritatea cuplurilor au ales să meargă la schi în Poiana Brașov. Pachetele pentru două nopți pornesc de la 390 de euro/persoană și includ cazare într-un decor romantic, o ședință de masaj în cuplu și acces la saună și jacuzzi. Există și cupluri care și-au dorit să petreacă Ziua Îndrăgostiților și Dragobetele la malul mării, mai spun reprezentanții Nordis Travel, unde un pachet de două nopți de cazare pornește de la 224 euro/cameră dublă.

Sursa foto: Nordis Travel

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri