Compania aeriană națională a fost afectată de un incident de securitate cibernetică, dar zborurile au avut loc la timp, iar rezervările pasagerilor nu au fost schimbate.

TAROM a fost afectată de un incident de securitate izolat, însă toate cursele au fost operate conform planului de zbor şi nu a fost afectat sistemul de rezervări al companiei, potrivit unui comunicat al operatorului naţional aerian.

"Compania TAROM informează că în cursul zilei de astăzi a avut loc un incident de securitate izolat, în urma căruia au fost afectate mai multe fişiere de către un virus de tip ransomware. Menţionam că toate cursele au fost operate conform planului de zbor, iar din cauza acestui incident nu au fost afectate operaţiunile de zbor sau sistemul de rezervări al companiei", precizează TAROM.

Operatorul aerian spune că se află în permanentă legătură cu autorităţile care gestionează astfel de incidente şi depune toate eforturile necesare pentru identificarea cauzelor producerii acestui incident.

Reprezentanții companiei comunică cu autoritățile cu atribuții în securitatea cibernetică - adică al serviciilor de informații - afirmă surse din companie. Practic, ar fi fost afectate doar anumite fișiere din zona tehnică a sistemului informatic al TAROM.

Sursa foto: Facebook / TAROM

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri